Domov Lifestyle TOP 3 najdrahšie SUV predávané v SR

TOP 3 najdrahšie SUV predávané v SR

Mercedes EQS SUV Maybach Night Series  (313-tisíc eur)
Foto: Mercedes

Najdrahším SUV oficiálne predávaným v SR je prvý čisto elektrický Maybach postavený na základe Mercedesu EQS SUV. Auto štandardne stojí na 21-palcových kolesách, priplatiť sa dá len za o palec väčšie, pretože na rozdiel od Range Roveru sú podbehy EQS SUV príliš malé, aby sa do nich vtesnali 23-palcové kolesá. Maybach má sériovo montované osvetlené nášľapné dosky z eloxovaného hliníka pre pohodlnejšie nastupovanie do auta. Pre zábavu pasažierov vzadu sa tu nachádzajú dva 11,6-palcové displeje na operadlách predných sedadiel či tablet, ktorý je možné používať aj mimo vozidla. Interiérový asistent MBUX prostredníctvom kamier dokáže na základe pohybov tela a rúk rozpoznať želania cestujúcich a následne vykonať príslušné funkcie.

Foto: Mercedes

Riaditeľské kreslá vzadu sú vybavené ventiláciou, masážnou funkciou aj vyhrievaním v oblasti zátylku a pliec. Súčasne treba spomenúť aj masáž lýtok a balík na prevádzku so šoférom. Keď si cestujúci na pravom zadnom sedadle zvolí polohu na ležanie, sedadlo spolujazdca sa automaticky posunie dopredu. K ďalšej výbave patria temperované držiaky na poháre. Za príplatok je stredová konzola vybavená dvoma sklápacími stolíkmi, chladiacim priečinkom a postriebrenými čašami na šampanské.

Foto: Mercedes

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV disponuje výkonom 658 koní a krútiacim momentom 950 Nm. Z 0 na 100 km/h zrýchli za 4,4 sekundy a dosiahne najvyššiu rýchlosť 210 km/h. Základná cena vozidla je pritom iba 212 400 eur. Za čo všetko sa dá priplatiť, že cena narastie na viac než 313-tisíc? Napríklad len samotný balík Night Series stojí 47-tisíc. Za balík špičkovej kože Manufactur napa Exklusiv je potrebné priplatiť ďalších 25 500 eur, za dvojfarebné lakovanie karosérie si v Mercedese pýtajú ďalších 21-tisíc, za head-up displej s rozšírenou realitou MBUX 2 400 eur a za parkovací balík s parkovaním na diaľku 720 eur.

Foto: Mercedes

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.1 / 5. Počet hodnotení 43

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
3
Predchádzajúci článokMuž si pri dome postavil 3,5-kilometrový pretekársky okruh
Nasledujúci článokNová smernica zjednoduší inštaláciu nabíjacích staníc v budovách