Nemecká automobilka z Ingolstadtu patriaca do koncernu VW poodhaluje svoje najväčšie lákadlo, ktoré svetovú premiéru zažije už v Ženeve. Najvýznamnejší európsky autosalón otvára svoje brány 5. marca a predstaví sa tu aj Audi Q4 e-tron. Bude mať strechu v tvare kupé, no bude opticky menšie od modelu Q3, z ktorého by malo čiastočne vychádzať.

Elektrifikácia bude hlavným motívom automobilovej udalosti budúceho, ktorá už čoskoro otvorí svoje výstavné plochy. Svoje “želiezko v ohni” si pripravilo aj Audi s ďalším modelom spadajúcim do rodiny e-tron. Tento názov už poznáme z vozidiel ako sú Q5, pripravované GT či samostatne stojace plne elektrické SUV konkurujúce americkej Tesle. Najnovšie sa k ekologickej modelovej rade pripojí aj očakávaná Q4. Predprodukčný koncept s názvom Audi Q4 e-tron si svoju premiéru odbije na medzinárodnom autosalóne v Ženeve. Pôjde o štýlovejšiu verziu Audi Q3 s dynamickejším dizajnom. Vozidlo okrem mierne odlišného vzhľadu dostane strechu v štýle kupé a samozrejmosťou bude elektrický pohon. Audi bude teda podobne ako BMW svoje párne SUV modely navrhovať v štýle určenom prevažne pre mladých zákazníkov.

Od tohto modelu začne Audi plne využívať novú modulárnu elektrickú platformu MEB, ktorá bude stáť za rozširovaním čisto elektrického pohonu v celom koncerne Volkswagen. Okrem už zmienej novinky na nej bude postavená aj rodina I.D. od Volkswagenu alebo strážené SUV od Škody, ktoré mali možnosť vidieť už na skici, respektíve na koncepte Škoda Vison iV. Čo sa týka Audi Q4 e-tron, tak zatiaľ sme mohli nazrieť na dizajn automobilu len prostredníctvom nákresu konceptu, ktorý poodhaľuje futuristické tvary, ktorými sa bude vozidlo vyznačovať. Čo je omnoho zaujímavejšie, je fakt, že sériová výroba čisto elektrického malého SUV je potvrdená na prelome rokov 2020 a 2021. Model s najvyššou kapacitou batérie by mal na jedno nabitie podľa prísnejších noriem prejisť až 500 kilometrov. Bližšie informácie si automobilka zatiaľ necháva iba pre seba. Rozhodne sa máme na čo tešiť.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJtopgear.com
Predchádzajúci článokMajú mini autá našliapnuté do hrobu? Za chvíľu budú také drahé, že segment zrejme úplne skončí!
Nasledujúci článokKoľko stojí prevádzkovanie Race Taxi na legendárnom Nürburgringu?