Volkswagen plánuje pre domáci autosalón vo Frankfurte veľa kľúčových noviniek. Okrem toho, že s veľkou pravdepodobnosťou uvidíme už ôsmu generáciu legendárneho Golfu, mali by sme sa dočkať aj možno trošku menšej, no podstatnejšej novinky. Automobilka z Wolfsburgu totiž príde s úplne novým dizajnom svojho loga.

Tak ako pred časom Škoda či Seat modernizovali svoje emblémy, aby spĺňali všetky predpoklady moderného dizajnu, tak aj Volkswagen sa v tomto roku zameria na modernizáciu. Jeho súčasné logo je na trhu už od roku 2000, no za celú históriu automobilky prešlo viacerými zmenami. Pre upokojenie, klasické spojenie písmen V a W v ňom naďalej ostane.

Modernizácia sa dotkne prevažne zmeny celkového pôsobenia loga. Charakteristický modrý podklad z chromatickým písmom bude nahradený moderným čierno-bielym prevedením, ktoré prinesie dnes veľmi populárny „plochý“ dizajn. Na samotných vozidlách automobilky sa logo začne používať už v priebehu tohto a budúceho roka. Prvým vozidlom s modernizovaným emblémom bude práve nový Golf, ktorého prototypové verzie ho už v súčasnosti využívajú.

Zdroj: Carscoops

Ako môžete vidieť na obrázku vyššie, symbol automobilky na vozidle pôsobí omnoho jemnejšie, nakoľko prichádza s užším „písmom“. V jeho strede je potom opticky väčšia medzera, ktorá oddeľuje klasické V od W. Okrem zmeny na vozidlách Volkswagen sa nové logo objaví aj na showroomoch. Podľa predbežných informácií by sa čierno-biela verzia symbolu mala začať inštalovať už v priebehu októbra tohto roku. Finálne zmeny sú plánované pre trh v USA začiatkom budúceho roka.

História loga VW, Zdroj: Wiki

Nové logo tak so sebou prináša digitálny rozmer, ktorý je v súčasnom svete čoraz viac žiadaný. Volkswagen chce novým symbolom docieliť jeho rôznorodé využitie, či už na klasických vozidlách, elektromobiloch či na marketingových materiáloch. Jeho novodobé prevedenie sa tak bude odvolávať hlavne na minulosť. Naposledy bola podobná kombinácia farieb a prevedenie využité v 60. rokoch minulého storočia. Dalo by sa teda povedať, že automobilka sa chce viac priblížiť ku svojim koreňom a byť skutočným ľudovým vozidlom? Nové logo môžete vidieť už aj na oficiálnych snímkoch prototypu VW ID.3, o ktorom sme nedávno písali.

Elektrický Volkswagen v podaní ID.3, ponúkne dojazd až 550 km!

Zdroj: Europe Auto News

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokFord plánuje nové elektrické SUV, ktoré sa inšpirovalo Mustangom
Nasledujúci článokPRVÁ JAZDA: Nové BMW radu 3 sme vyskúšali aj ako kombík. V kufri skrýval malé prekvapenie
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.