Domov News Mini Clubman možno uvidíme ako SUV už o rok, ako by mohol...

Mini Clubman možno uvidíme ako SUV už o rok, ako by mohol vyzerať?

Tak sa zdá, že každá značka chce mať v dnešnom svete SUV svoje zastúpenie. Najnovšie správy hovoria o tom, že nová generácia modelu Clubman by si mala z tohto segmentu ukrojiť svoj kúsok. 

Mini Clubman SUV
Zdroj: Mini

Mini je jeden z malého množstva výrobcov, ktorí stále suverénny SUV model neponúkajú. Keď sa nad tým zamyslíte, možno vás ani iná automobilka nenapadne. Áno, Countryman má pohon všetkých štyroch kolies a je nafúknutý, ale stále je to menší crossover. Najnovší Clubman by mal ale aktuálnu zostavu narušiť a priniesť do automobilky veľký segment.

Zdá sa, že tento krok je súčasťou väčšieho úsilia o presmerovanie modelovej rady s cieľom lepšej príťažlivosti pre spotrebiteľov. Ale povedzme si narovinu.. Mini kedysi vstúpilo na trh v dobe, keď svet túžil po malom a praktickom aute. Dnes už ale platí opak. Clubman by sa mal zväčšiť natoľko, aby zapadol medzi SUV. Oliver Heimler sa o tom vyjadril v rozhovore pre Autocar.

Mini Clubman SUV
Zdroj: štartstop.sk

Čo ich vedie k tejto zmene? V prípade modelu Clubman by sme mohli obviniť rozbeh hatchbackov. Mini má pomerne solídny záber pri predaji, ale cenové rozpätie oproti konkurencii nie je práve príťažlivým faktorom. Problémom je, že väčšina vozidiel z radu Mini závisí od trhu “luxusných” hatchbackov v každom regióne.

Prémiové autá tejto triedy sa pred 10 alebo 15 rokmi stali ťažnou silou Európy, ale dnes už to neplatí. A určite nie v Amerike. Publikum sa neustále zmenšuje, pretože v dnešnej dobe si veľa ľudí zaobstará radšej kompaktný crossover, ktorý napríklad už materská spoločnosť vyrába vo forme BMW X2. Prečo si nekupujú Countryman?

Vykreslenie SUV Mini Clubman
Zdroj: Autocar.co.uk

Ďalším “nezmarom” je zrejme 6-dverová konštrukcia. Mini bude nútené rozlíšiť Clubman od Coopera niečím iným ako dverami do stodoly, no odpoveď sa dozvieme možno už budúci rok. Keď sa predstaví nová generácia Cooperu, uvidíme ako a či sa zmenší. Mini Cooper sa s posledným modelom v roku 2014 naozaj rozrástol. Hoci ocenenia predurčili tento model k úspechu, veľa fanúšikov a stúpencov značky prehodnotili svoje očakávania.

Test Mazda CX-30 Skyactiv-X, prečo by ste si ju mali kúpiť?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokHyundai opäť rastie, stal sa jednotkou u súkromných zákazníkov
Nasledujúci článokElektrický SEAT el-Born prichytený, ku konceptu má blízko