Podľa novej tlačovej správy sa začne Audi Q4 e-Tron predávať s cenovkou na hranici 41 tisíc eur. Piaty elektrický model nemeckej automobilky by mal dostať lepší elektrický výkon.

Nemecká automobilka minulý rok na ženevskom autosalóne predstavila koncepciu Q4 e-Tron. Audi potvrdilo, že produkčná verzia sa začne objavovať na konci roku 2020 ako piaty elektrický model nemeckej automobilky. Bude sa jednať o prvé vozidlo Audi založené na platforme VW MEB.

Audi Q4 e-Tron vstúpi na trh už budúci rok s príťažlivou cenou

Elektrický crossover je navrhnutý tak, aby vyzeral agresívne. V tejto súvislosti má e-Tron veľkú jednorámovú mriežku, ktorá je umiestnená nad výrazným odznakom e-Tron. Je tiež zaujímavé, že aj napriek tomu, že e-Tron 2019 mal namiesto zrkadiel videokamery, ale to nie je prípad konceptu Q4. Pokiaľ ide o veľkosť, stane sa konkurentom v rastúcom segmente malých elektrických SUV.

Platforma MEB je určená špeciálne pre elektrické vozidlá, pričom podporuje pohon aj zadných a všetkých kolies a používa modulárnu batériu. S tou by auto mohlo prejsť až 547 kilometrov na jedno nabitie. Q4 by mala byť aj cenovo dostupnejšia ako 2019 e-Tron, ktorý sa pohybuje okolo 70 000 eur. Nový e-Tron by mal mať cenovku začínajúcu v okolí 40 tisíc eur, čo je oproti Tesle Model Y stále lacnejšie (keďže Tesle začína cena na 48 tisíc eur).

Audi Q4 e-Tron vstúpi na trh už budúci rok s príťažlivou cenou

Názov e-Tron už poznáme z vozidiel ako sú Q5, GT či samostatne stojace plne elektrické SUV konkurujúce americkej Tesle. Najnovšie sa k ekologickej modelovej rade pripojí aj očakávaná Q4. Ide o štýlovejšiu verziu Audi Q3 s dynamickejším dizajnom. Vozidlo okrem mierne odlišného vzhľadu dostalo strechu v štýle kupé. Audi bude teda podobne ako BMW svoje párne SUV modely navrhovať v štýle určenom prevažne pre mladých zákazníkov.

Tajne ale dúfame, že nadšenci RS-ových modelov si tiež prídu na svoje. Audi by mohlo tento model presmerovať aj na RS Q4 s úplne novým 2,5-litrovým päťvalcovým benzínovým poháňadlom s výkonom do 400 koní. Podobne, ako v prípade BMW, aj Audi bude naďalej rozširovať svoju ponuku crossoverov s označením Q, a to možno už tento rok.

Zdroj: Audi

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Škoda Scala Monte Carlo, zlatá stredná cesta medzi veľkosťou a cenou
Nasledujúci článokHyundai i20 N sa stane realitou, testy sú v plnom prúde!