Domov News Príchod novej Škody Karoq je na spadnutie

Príchod novej Škody Karoq je na spadnutie

Škoda karoq facelift
Zdroj: Carscoops

Len pred pár dňami sa španielsky SEAT pochválil informáciami o modernizovanom malom SUV Ateca, čo logicky predstavuje aj predzvesť nového Karoqu. České SUV, ktoré je na trhu už tri roky a patrí k predajnej špičke svojej triedy však pravdepodobne nedostane žiadne radikálne vylepšenia a zmeny budú prevažne minoritného charakteru.

Aspoň tak sa to javí byť na fotografiách testovacieho prototypu modernizovanej Škody Karoq, ktorý sa len pred pár dňami potuloval na cestách s minimálnym maskovaním. Na fotografiách, ktoré zverejnil magazín Carscoops môžeme vidieť mierne redizajnovanú masku chladiča, ktorá dostane modernejšie tvary odvolávajúce sa na rodinnú identitu. Taktiež je možné postrehnúť mierne pozmenenú grafiku predných skupinových smetlometov či lištu, ktorá predeľuje otvor v prednom nárazníku.

Čo sa týka zadnej časti, ako je už zvykom, tu budú zmeny skutočne minimálne. Na prvý pohľad sa môže zdať, že Škoda sa pri modeli Karoq zamerala prevažne na prednú časť. Bohužiaľ je viac ako pravdepodobné, že zadné svetlá budú aj naďalej disponovať klasickými žiarovkami v prípade smerových a spätných svetiel. Inak je možný príchod mierne upraveného nárazíku, ktorý by mal byť aj naďalej nelakovaný tak, ako je tomu aj teraz pri klasických výbavových stupňoch ako Active, Ambition či Style.

Azda najväčšie zmeny sa teda udejú pod kapotou. Po vzore modernizovanej Atecy, aj Karoq dostane nový motor 1,5 eTSI, ktorý disponuje mild hybridnou technikou. Okrem toho sa Karoq dočká aj nových dvojlitrových dieselových agregátov s výkonom od 85 kW. Možný je aj príchod nového infotainmentu, ktorý je už teraz dostupný v novej Octavii. Inak by malo všetko ostať nezmenené. Karoq však aj napriek minimálnym zmenám nebude trpeiť nedostatkom technologických vychytávok či zastaralým dojmom. Patrí medzi najpredávanejšie modely značky a preto si Škoda nemôže dovoliť na neho pri modernizácii pozabudnúť. Novinky sa pravdepodobne dočkáme až koncom tohto roka, respektíve začiatkom toho budúceho. Pred ním by sa ešte modernizácie mohol dočkať jeho väčší brat, český medveď Kodiaq.

POTVRDENÉ: Škoda Karoq sa bude vyrábať na Slovensku

Zdroj: Carscoops

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAko sa efektívne zbaliť aj do menšieho auta? Máme pár praktických riešení, ktoré vám zjednodušia dovolenkové cestovanie!
Nasledujúci článokNová Honda Jazz prináša desať airbagov v základnej výbave, stojí menej ako Octavia!
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.