Dva dni po tom, čo Peugeot predstavil novú verziu modelu 3008, ide v rovnakých stopách aj jeho veľký brat v podobe 5008.

Oba modely majú toho veľa spoločného, no 5008 vyniká funkciou, ktorú ocenia najmä rodiny s väčším počtom detí. Hovorím o možnosti tretieho radu sedadiel. Pritom mu chýba funkcia, kvôli ktorej bude nový model 3008 tak populárny – konkrétne možnosť plug-in hybridného pohonu.

Nový Peugeot 5008 ide po stopách malého brata

Sedemmiestne SUV dostalo novú prednú časť, zadné svetlá s LED diódami (aj keď sú samotné svetlomety žiarivkové), nové farby karosérie a možnosť Black Pack. V závislosti na špecifikáciách sa bude vylepšená 5008 točiť na kolesách s veľkosťou od 17 do 19 palcov.

A keďže sa jedná o rodinné a rovnako úžitkové vozidlo, vzadu sa nachádza batožinový priestor s objemom 952 litrov. To je podstatne viac ako v prípade modelu 3008. V treťom rade sú sedadlá odnímateľné a po ich odstránení sa do kufra zmesti až 1060 litrov. Po sklopení druhého radu sedadiel sa odhalí jasných 2 150 litrov priestoru.

Kabína je zameraná na vodiča – má výbavu s najnovším dizajnom francúzskej automobilky i-Cockpit. Ten je spojený s novou 10-palcovou dotykovou obrazovkou s vysokým rozlíšením. Vďaka EuroNCAP a jeho 5-hviezdičkovému systému má model 5008 obvykle 6 airbagov, protiblokovací brzdový systém s elektronickým rozdelením brzdnej sily a asistenta núdzového brzdenia. Okrem toho je tiež 5008 vybavená systémom centrálneho zamykania s citlivosťou na rýchlosť, aktiváciou výstražných svetiel pri prudkom brzdení, kontrolou dynamickej stability a elektronickým protišmykovým systémom.

Pokiaľ ide o výkon, sú k dispozícii dva benzínové motory. Dve alternatívy preplňovaných motorov s objemom 1,2 a 1,6 litra s výkonom 131 k a 181 k. Oba sú pritom prepojené štandardným osemstupňovým automatom, aj keď v prípade modelu s 1,2-kou je k dispozícii voliteľný šesťstupňový manuál. V naftovom spektre sa model 5008 pohybuje buď pomocou turbodieselu s objemom 1,5 alebo 2,0 litra, ktorý produkuje výkon 131 k a 177 k. Mlynček s objemom 1,5 litra môže byť na želanie vybavený šesťstupňovou manuálnou prevodovkou.

Peugeot inovoval svoj besteller v podobe 3008, zvládne konkurenciu?

Zdroj: Peugeot

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokStvorené bez príručky: Autá, ktoré nenadviazali na históriu značky
Nasledujúci článokVIDEO: V Číne explodoval elektromobil počas nabíjania