Smrť modelu Mondeo, aké sme poznali doteraz, sa predpovedá už dlho. Ford už niekoľko mesiacov usilovne pracuje na verzii Fusion, ktorá je určená pre Spojené štáty. To však neznamená, že v Európe zostane kameň na kameni. 

Nie sme si úplne istý tým, či Ford dodá nové Mondeo ako obľúbený sedan alebo kombi, ale už teraz je jasné, že toto auto bude v budúcnosti vystupovať ako SUV. No, možno nie celkom SUV, ale aspoň crossover pripomínajúci džíp a jeho meno môže znieť aj Mondeo Active alebo Evos. V tomto zmysle možno povedať, že Ford sa dlhodobo riadi stratégiou, ktorá je založená na SUV a crossoveroch. Značka má v pláne pridať do ponuky dlhú kolekciu SUV-čiek. Jediné autá, ktoré by tieto jatky mali ako-tak prežiť, je Fiesta, Focus a Mustang. A vlastne aj ten športový Mustang už poznáme aj ako vyvýšenú elektrickú verziu, ktorá sa nazýva Mach-E. Tieto naše dohady len potvrdzuje séria uniknutých fotografií z továrne, ktorú má Ford v Číne. A môže byť zakryté maskovaním ako len chce, je jasné, že čelíme novému SUV.

Foto: Ford

Prečo vlastne?

Tento plán reaguje na zámery spoločnosti Ford pokryť maximálne územie modelmi podľa preferencií dnešných vodičov. Čo chcú? Zjavne vysoké modely s dizajnom kupé. Výroba nového modelu sa bude uskutočňovať po celom svete v továrňach, ktoré má automobilka v Európe, USA a Číne. Prejde dôležitým vývojom, čo sa týka dizajnu aj technologickej časti.

Foto: Ford

Klebety v kuloároch naznačujú, že skok bude obrovský. Napriek maskovacej fólii môžeme vidieť masívnu mriežku a extrémne úzke otvory pre svetlomety. Štvordverový model zo zapustenými kľučkami dverí má strechu podobnú kupé a malý spojler na zadnom chvoste. Podvozok bude v zmysle stratégie o niečo vyšší a odpojené prvky karosérie podčiarkujú terénny charakter.

Foto: Ford

V interiéri séria prekvapení vôbec nezaostáva – nástupca vozidla Mondeo zjavne príde s radikálnym dizajnom kokpitu. Namiesto klasického usporiadania sa tu nachádzajú samostatné obrazovky, ktoré vyčnievajú takmer po celej šírke palubnej dosky. Nie sú na nej pritom skoro žiadne fyzické tlačidlá, čo predpovedá, že trend digitalizácie pohltí ďalšie skvelé auto.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJ@CocheSpias
Predchádzajúci článok3D tlač aj pre BMW? Hudba budúcnosti je tu
Nasledujúci článokPreprava vozidiel vtedy a teraz. Ako to celé začalo?