Najvýkonnejšia verzia 2.0 TSI sa znova dostáva do ponuky. Pochváliť sa ňou bude môcť aj vlajková loď španielskej automobilky, Seat Tarraco.

Seat bude po novom ponúkať ešte vyšší výkon vo svojom najväčšom SUV Tarraco. Do výroby sa dostáva verzia 2.0 TSI DSG 4Drive s maximálnym výkonom 180 kW / 245 koní. Tento nový motor tak bude dopĺňať aktuálne portfólio pohonných jednotiek v modelovom rade Seat Tarraco. Aktuálna motorová skladba zahŕňala benzínové TSI motory a naftové TDI motory od výkonov 110 kW / 150 koní.

V ponuke bola takisto aj plug-in hybridná verzia e-HYBRID s maximálnym výkonom 180 kW / 245 koní. Seat tak posilňuje charakter svojho portfólia aj vďaka koncernovému motoru a takisto aj svoju ponuku veľkého SUV. Môžeme tak tvrdiť, že Seat reaguje na dopyt zákazníkov po vyššej motorickej kubatúre a vyššom výkone v tomto predajnom segmente.

Nový 2,0-litrový TSI motor s 245 koňmi pod kapotou bude kombinovaný výlučne s dobre známou 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou DSG. Tá je naladená pre maximálny komfort, no aj pre športovú jazdu. Maximálny krútiaci moment novej pohonnej jednotky je 370 Nm a výkon bude pochopiteľne prenášaný na obe nápravy pomocou technológie 4Drive. Keď sa zamyslíte nad týmito parametrami, tak bude jasné, že nové Tarraco bude mať efektívnu prevodovku a špičkové jazdné vlastnosti. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h bude trvať iba 6,2 sekundy a maximálna rýchlosť sa ustáli na hodnote 228 km/h.

V ktorej výbave však bude tento agregát dostupný? Vrcholná motorová ponuka bude k dispozícií iba pre výbavy Xcellence a FR. Či už ako 5-miestny variant alebo aj ako 7-miestny variant. Seat Tarraco 2.0 TSI DSG 4Drive bol navrhovaný a vyvíjaný v španielskej Barcelone v závode Martorell, kde má automobilka sídlo. Vyrábať sa však začal už tento týždeň v koncernovom závode vo Wolfsburgu.

Cena je však asi jediným háčikom. Zá 245 koňovú verziu Tarraca si však poriadne priplatíme. Za výbavu Xcellence zaplatíme prinajmenšom 39.450 €.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJseat-mediacenter.com
Predchádzajúci článokPorsche Taycan prichádza v najdostupnejšej verzii. Zaujme hlavne cenou
Nasledujúci článokNový Nissan Qashqai: paleta motorov vsádza na istotu, diesel zmizol z ponuky