Domov News Nová Honda Civic prichádza, nie však na Slovensko!

Nová Honda Civic prichádza, nie však na Slovensko!

Nový Civic sedan

Legendárny model značky Honda jazdí po cestách už od roku 1972. To predstavuje slušnú porciu času a aj práve preto dnes môžeme na cestách privítať už jedenástu generáciu tohto vozidla.

Japonská značka Honda sa rozhodla zobrať tento rok útokom a tak predstavuje už svoju druhú dôležitú novinku. Začiatkom roku sme boli svedkami predstavenia nového modelu HR-V. Tento model je jedným z najžiadanejších modelov v segmente SUV. Teraz prišiel čas na najnovšiu generáciu Civicu. Jej prvou destináciou bude trh za oceánom. Dôvod je prostý, Civic tam patrí medzi tie najžiadanejšie artikle. Štatistiky z USA hovoria jasnou rečou, posledných 5 rokov prinieslo až 1,7 milióna predaných modelov.

Civic sedan

Debut nového Civicu je spojený s tou najžiadanejšou verziou. Preto Civic prichádza najskôr ako sedan. Tento počin naznačoval aj dizajn, ktorý bol odhalený ešte koncom minulého roku. Treba však uznať, že koncept a skutočné vozidlo sú takmer totožné. Každý, kto pozná Hondu Civic od jej počiatku uzná, že v rámci medzigeneračného vývoja došlo k mnohým zmenám. Honda chce aplikovať v tomto modeli čistý dizajn exteriéru aj interiéru.

Man-maximum, machine-minimum

Maximum muža a minimum stroja – cieľ Hondy je jasný. Priniesť auto s nadčasovým dizajnom ale stále zamerané na vodiča. Nová generácia tak prináša posunutie A stĺpika smerom dozadu o zhruba 5 centimetrov pre navodenie prémiovosti. Minimalistický dizajn, veľa sklenených plôch pre presvetlenie vozidla a skryté predné stierače dotvárajú nový Civic. Vpredu aj vzadu sú umiestnené diodové svetlomety. Ak prejdeme plynule k rozmerom, Civic v karosárskej verzii Sedan meria 4 674mm a teda je o 16 mm dlhší ako predchodca. Rázvor sa taktiež zväčšil o 38 mm na celkových 2 736mm.

V interiéri vozidla nájdeme voľne stojacu obrazovku infotainmentu. V závislosti od výbavy je aj veľkosť spomínanej obrazovky, teda sedem alebo deväť palcov. Klasikov poteší štandartný otočný ovládať hlasitosti ale aj klimatizácie. Digitálny prístrojový štít má taktiež dve veľkosti a to buď 7 palcov alebo 10,2 palca. Charakteristickým znakom nového modelu je mriežka výduchov ventilácie umiestnená po celej dĺžke palubnej dosky.

Čo bude pod kapotou ?

Keďže Civic mieri najskôr na americký trh, tu sa počíta s dvomi motormi. Štandardnou voľbou je atmosferický štvorvalec i-VTEC s objemom 2 litre a výkonom 116 kW. Točivý moment atmosferického motora je na hodnote 187 Nm. Druhým do party je oturbený štvorvalec 1.5 VTEC Turbo. Jeho výkon je 132 kW a točivý moment 240 Nm. V tomto prípade oba motory sú spojené s prevodovkou CVT.

Pri uvedení na náš, európsky trh, sa očakáva nasadenie hybridného pohonného ústrojenstva. To je spojené s elektrifikáciou ponuky značky v Európe. Plán Hondy je ponúkať do konca budúceho roku výhradne hybridy a elektromobily.

Civic sedan
Skvelé jazdné vlastnosti nie na úkor komfortu

Honda je charakteristická svojimi skvelými jazdnými vlastnosťami. Práve preto bol aj podvozok naladený tak, aby si ich zachoval. Vpredu umiestnené vzpery McPherson dostali nové ložiská a kĺby a úpravám sa nevyhli ani pružiny a tlmiče. Zadná viacprvková náprava bola rozšírená pre lepšiu stabilitu. Spodné ramená dostali nové púzdra a tak dokážu lepšie odfiltrovať a neprnášať hluk a vibrácie do kabíny. Upravil sa aj elektrický posilňovač riadenia a navýšila sa tým stabilita a lepšia odozva od volantu.

Honda preto garantuje pri novom modeli Civic lepší pocit z jazdy a vyšší komfort. Výrobca tvrdí, že táto generácia vozidla dostala tú najtuhšiu karosériu vôbec. Navýšenie tuhosti v porovnaní s predchodcom je 8%. Tento nárast tuhosti je spojený s novou štruktúrou karosérie, kde sú využité tuhé a zároveň veľmi ľahké materiály. Ide o napríklad hliník alebo spevnená oceľ.

Civic sedan

Honda urobila krok vpred a prináša novú generáciu jej obľúbeného modelu s množstvom vylepšení. Jedenásta generácia sa bude predávať okrem sedanu aj vo forme 5-dverového hatchbacku. Ten sa na trh dostane o niečo neskôr. Také šťastie však nebude mať 3-dverové kupé, ktoré svojho nasledovníka nedostane. Rovnako tak sa nepočíta ani s verziou combi. Teraz nám len zostáva čakať, kedy nový Civic dorazí aj na naše cesty.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoCZ
Predchádzajúci článokFormula F1 brázdila Bratislavu už v roku 1974, za socializmu ju šoféroval…
Nasledujúci článok5 jazdených luxusných SUV, ktoré by majiteľa nemali zruinovať