Domov News Offroadisti tešte sa, prichádza Ford Bronco Raptor

Offroadisti tešte sa, prichádza Ford Bronco Raptor

Čakali sme a dočkali sme sa. Ford oficiálne potvrdil príchod obľúbeného offroad modelu Bronco vo verzii Raptor.

Všetci tí, čo majú radi zábavu na štyroch kolesách aj mimo ciest sa určite tešia. Ford jednoducho a v krátkosti navnadil svojich fanúšikov na očakavaný model Ford Bronco Raptor. Zatmavená maska chladiča, jemne povytiahnuté lemy blatníkov a kúdel prachu. Tieto signifikatné znaky jednoznačne ukazujú jedným smerom. To konkrétne mimo cesty, teda offroad.

Všade samá špekulácia

Ako už býva zvykom pri krátkej upútavke, na podstatné detaily si ešte určite nejakú dobu počkáme. Všetky indikátory smerujú k roku 2022. Vtedy by mala táto verzia prísť na trh. Opäť sa potvrdilo príslovie, že kto hľadá nájde. Vďaka uniktnutým informáciam z dealerského objednávacieho systému Fordu sa ale objavila veľmi zaujímavá správa. Ford Bronco Raptor by mal byť k dispozícii pre zákazníkov v dvoch výbavových stupňoch.

Začnime to vyššou verziou. Tá by mala zahŕňať už v štandarde vyhrievanie volantu, aby vám nebola zima na ruky. Rovnako sa tak na palube ocitne aj navigácia, adaptívny tempomat ale aj poriadne audio s až 10 reproduktormi. To čo nás zaujíma ale najviac je čo bude mať Bronco Raptor pod kapotou. Keďže špekulácie nedajú na seba čakať, dá sa polemizovať o ich pravdivosti. No najčastejšou variantou je, že pod kapotou bude trojlitrový vidlicový V6 motor s označením EcoBoost. Jeho výkon by mal atakovať hranicu 298 kW, teda 406 koní a točivý moment 562 Nm. Ak to porovnáme so štandardnou verziou s objemom 2,7 litra V6, Bronco Raptor by mal disponovať vyšším výkonom o 52 kW (71 koní).

Offroad nezmeníš

Ford Bronco Raptor tak aj naďalej zostáva plnokrvným offroadom. Otázniky visia nad tým, aké možné úpravy dostane podvozok. Ako sa bude bude Bronco Raptor chovať na bežných cestách a ako si zastane svoje miesto v ťažkom teréne. Špekulácie taktiež naznačujú, že tento model dorazí iba v štvordverovej verzii. Rovnako tak dostane pravdepodobne aj zaujímavú paletu farieb. Mezdi ne bude patriť aj pre Ford už celkom typická oranžová. Tak či onak, nám nezostáva nič iné iba čakať. Ford nám určite postupom času posunie oveľa viac indícii a informácii o tomto legendárnom modeli.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoCZ
Predchádzajúci článokHonda HR-V má slovenské ceny. Predobjednávky boli spustené
Nasledujúci článokŠkoda ponúka jedinečný balíček pre majiteľov elektromobilov. Nabíjajte doma za minimum, vďaka…