Domov Elektromobilita Grécky ostrov nasadí do služby ku záchranným zložkám flotilu elektromobilov

Grécky ostrov nasadí do služby ku záchranným zložkám flotilu elektromobilov

Na malom Gréckom ostrove budú policajti jazdiť ekologicky. Do garáže im pribudne malý elektrický Citroen Ami EV. Do tamojších uličiek je ako stvorený.

V spojených štátoch amerických sa policajti premávajú na miestnych autách s obrovskými motormi. V Grécku na ostrove Chalki na to išli úplne z inej strany. Do svojich služieb naverbovali malinký Citroen Ami EV. V uličkách na malom gréckom ostrove je takéto auto oveľa užitočnejšie ako veľké SUV alebo mohutné sedany, ktoré využívajú napríklad v USA. Musíme sa priznať, že toto mini autíčko s policajným polepom nám príde trochu smiešne.

Citroen EV
Ekologická flotila.

Okrem dvoch kusov malého Citroenu Ami EV sa k policajnému zboru na tomto malom ostrove pridali aj dva kusy Citroen E-C4 a jedna dodávka E-Spacetourer. Okrem policajtov dostali nové vozidlá aj zložky pobrežnej stráže, ktoré taktiež dostali dva kusy rozkošného Citroenu Ami EV.

Citroen EV
Citroen Ami EV.

Poďme sa bližšie zoznámeniť s týmto mini elektrickým autom. Citroen Ami EV je malé dvojdverové vozidlo, poháňané čisto elektrickou energiou. V tomto maličkom autíčku sa nachádza 5,5 kWh batéria, vďaka ktorej sa jeho skromný dojazd rovná len 70 kilometrom. Jeho maximálna rýchlosť je 45 km/h ale to nikomu neprekáža nakoľko toto malé elektrické vozidlo bolo navrhnuté takmer výlučne na výlety po meste. Preto napríklad vo Francúzku môžete toto autíčko šoférovať už po dovŕšení 14 rokov.

Citroen Ami EV
Citroen E-C4.

Na rozdiel od malého súrodenca, tento model je považovaný už za plnohodnotné auto. jedná sa o crossover s 50 kWh batériou. Jeho maximálny výkon dosahuje slušných 163 koní a maximálnu rýchlosť dosiahne 150 km/h. V tomto prípade je už aj dojazd oveľa lepšie využiteľnejší, nakoľko sa podľa výrobcu dostanete na hranicu až 350 kilometrov.

Citroen E-C4
V súlade s duchom Citroenu.

Generálny riaditeľ automobilky Citroen zdieľal radosť zo spolupráce s gréckym ostrovom Chalki na tomto výnimočnom projekte. Podľa neho je táto spolupráca v súlade s duchom Citroenu, inovatívnej a odvážnej značky, úzko prepojenej s ľuďmi v každodennom živote a ich mobilite. Celá flotila týchto elektrických áut by sa mali dostať do ulíc tohto malého ostrovu už v priebehu niekoľkých týždňov.

 

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotor1.com
Predchádzajúci článokTEST DUEL: Škoda Fabia 1,0 TSI 7AT Style vs. 1,0 TSI 5MT Ambition – oplatí sa automat?
Nasledujúci článokToyota Supra GR s motorom V10? Doslova volanie divočiny