Domov News BMW Z4 má po facelifte, dostane M40i manuál?

BMW Z4 má po facelifte, dostane M40i manuál?

Tretia generácia roadsteru s pohonom zadných kolies prešla decentným faceliftom. Čo sa zmenilo?

BMW Z4 sa vyrába na linkách Magna Steyr v rakúskom Grazi. Dodnes sa na celom svete predalo viac ako 55 000 kusov tretej generácie. Najdôležitejšími trhmi sú Nemecko (mimoriadne obľúbená tu je šesťvalcová verzia Z4 M40i s podielom 48 %), USA, Čína, Spojené kráľovstvo a Japonsko.

BMW Z4

M Sport ako štandard 

Exteriérový balík M Sport sa stane súčasťou štandardnej výbavy aj štvorvalcových modelov. Balík obsahuje trojdielne otvory na prívod vzduchu v prednom nárazníku, výrazné tvarovanie bočných prahov a zadný nárazník s nápadnými lemami na oboch stranách. Úpravami prešli aj bočné prívody vzduchu, ktoré vedú prúdiaci vzduch k vzduchovým clonám a znižujú turbulencie v podbehoch kolies. Typické ľadvinky majú teraz horizontálnu vnútornú štruktúru, čím umocňujú dojem širokej prednej časti.

BMW Z4

Medzi ďalšie prírastky do štandardnej výbavy patria 18-palcové M disky kolies z ľahkej zliatiny v dizajne s dvojitými lúčmi. Tieto dvojfarebné kolesá sú obuté do pneumatík zmiešaných rozmerov 225/45 R 18 na prednej náprave a 255/40 R 18 na zadnej náprave. Ponuka farieb karosérie prešla revíziou a pridali sa nové a odvážne odtiene. Okrem farieb karosérie ako fialová metalíza Thundernight, modrá metalíza Portimao Blue a sivá metalíza Skyscraper Grey, ktoré sú prvýkrát dostupné pre roadster, zahŕňa ponuka aj štyri ďalšie varianty v širokom spektre medzi bielou, čiernou, červenou a sivou – vrátane trblietavého matného laku Frozen Grey od BMW Individual. Látková strecha BMW Z4 bude aj naďalej v ponuke v antracitovo striebornom efekte, čím tvorí alternatívu k štandardnej čiernej farbe. Novinkou v zozname doplnkov sú M svetlá Shadow Line, ktoré sa dajú objednať v spojení s rovnako voliteľnými adaptívnymi LED svetlometmi.

BMW Z4

Šesťvalec manuál nedostal

Ponuka motorov a ich parametre zostávajú nezmenené. Po vzore Supry sa očakávalo, že šesťvalcová Z4 by mohla ako alternatívu k osemstupňovej automatickej prevodovke dostať aj klasický manuál. Ten je zatiaľ výsadou len najslabšej štvorvalcovej verzie. Bohužiaľ, nestalo sa tak.

Celosvetové uvedenie novej verzie na trh sa začne v novembri 2022. Test súčasného modelu si prečítajte TU.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSte vy a vaše auto pripravení na mokrú vozovku a daždivé počasie?
Nasledujúci článokTEST Citroen C5X – takto by vyzeral Rolls Royce pre masy