Domov Elektromobilita Peugeot elektrifikuje naplno a ďalej zvýši tempo. Hybridné modely 3008 a 5008...

Peugeot elektrifikuje naplno a ďalej zvýši tempo. Hybridné modely 3008 a 5008 sú za rohom

Rok 2023 bude pre Peugeot elektrickým rokom, pričom značka obohatí svoju ponuku o nové modely a technológie.

Peugeot bude prvou značkou koncernu Stellantis, ktorá uvedie na trh novú generáciu hybridných pohonných jednotiek. Tie budú pozostávať z novej generácie benzínového motora PureTech s výkonom 100 kW (136 k) spojeným s novou elektrifikovanou dvojspojkovou prevodovkou. Vďaka 48 V batérii, ktorá sa dobíja počas jazdy, ponúkne táto technológia extra krútiaci moment pri nízkych otáčkach a 15-percentné zníženie spotreby paliva. Zároveň umožní jazdu s nulovými emisiami  do vzdialenosti 1 km pri nízkych rýchlostiach. Prvými modelmi s týmito hybridnými pohonných jednotkami sa stanú rodinne orientované SUV 3008 a 5008.

Elektrická 208, 308 aj 408

Len nedávno sme písali o tom, že na budúci rok začne Peugeot predávať elektrickú 308 a to aj vo verzii kombi SW. Elektrický Peugeot 208 dostane výkonnejší a energeticky úspornejší elektromotor a Francúzi teraz potvrdili, že aj úplná novinka, Peugeot 408, príde v čisto elektrickej verzii. Doplní tak široké portfólio motorizácii, ktoré bude tvoriť preplňovaný trojvalec s objemom 1,2 litra a výkonom 130 koní a plug-in hybridné motorizácie s výkonom 180 alebo 225 koní. Peugeot tak získa najširšiu elektrickú ponuku v Európe s mnohými novými modelmi a technológiami od elektrických bicyklov po dodávky, elektrické skútre a osobné autá.

Nielen automobily, ale aj elektrický skúter

Na autosalóne v Paríži totiž predstaví nový elektrický skúter e-Streetzone. Motocykel v 2-batériovej verzii a ECO režime ponúkne dojazd 112 km. Model Streetzone bude vybavený jednou alebo dvoma vymeniteľnými batériami a ľahko nabíjateľný z domácej elektrickej zásuvky.

Vodíková dodávka

Rok 2023 nebude len rokom elektrifikácie. Peugeot sa chystá uviesť na cesty úžitkový model Expert na palivové články. Peugeot e-Expert Hydrogen sa bude sústrediť na podnikateľov a samosprávy, ktoré hľadajú inovatívne riešenia mobility s nulovými emisiami. S dojazdom 400 km, výkonom 100 kW (136 k) a krútiacim momentom 260 Nm odvezie model  e-Expert Hydrogen až 1 000 kg užitočného zaťaženia, pričom ponúka objem nákladového priestoru s hodnotou až 6,1 m3. Tankovacia procedúra pritom trvá len 3 minúty.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMaybach triedy S od Brabusu? 600 koní a tá cena vás posadí na zadok
Nasledujúci článokCaterham prichádza s dvojicou nových modelov Super Seven