Domov News Hyundai Kona sa predstavuje v novej generácii

Hyundai Kona sa predstavuje v novej generácii

Hyundai Kona je kompaktným mestským SUV novej generácie. Predávať sa bude so spaľovacím motorom, ale aj ako hybrid a elektromobil.

Nový Hyundai Kona je podstatne väčší ako doteraz. Novinka narástla na dĺžku 4 355 mm, čo je o 150 mm viac ako predchádzajúca generácia. V porovnaní s odchádzajúcim modelom je nová Kona o 25 mm širšia a má o 60 mm dlhší rázvor osí kolies.

Vystúpi z davu

Na rozdiel od väčšiny vozidiel, ktoré sú dostupné s rôznymi pohonnými jednotkami, dizajn Kony vznikal pôvodne pre verziu s elektromotorom. Ten bol potom prispôsobený ostatným variantom. Výsledkom je futuristický vzhľad, ktorý sa nepodobá na žiadne iné mestské SUV.

Čistá, no pritom výrazná predná časť je charakteristická použitím parametrických pixelových svetlometov začlenených do úzkeho horizontálneho pásu. Táto forma sa stane poznávacím znakom budúcich elektromobilov značky Hyundai. Podobný štýl môžeme očakávať aj v prípade pripravovaného elektrického SUV IONIQ 7.

Hyundai Kona

Jednotlivé verzie sa budú od seba vizuálne viac odlišovať. Modely so spaľovacími motormi dostanú čierne lemy podbehov kolies, inak tvarované nárazníky aj spodný ochranný kryt. Opticky športovo zameraná Kona N line dostane čierne spätné zrkadlá, čiernu strechu, čierny zadný spojler, agresívnejšie tvarovanú prednú časť, dvojitú koncovku výfuku a špecifický dizajn 19-palcových kolies. Hyundai Kona N už kvôli emisným normám nevznikne. Spaľovacie modely značky N postupne nahradia elektromobily, ako prvý príde IONIQ 5 N.

Symbióza analógu a digitálu

Čo sa týka interiéru, ten bude ťažiť z nárastu vonkajších rozmerov. Kabína tak poskytne cestujúcim viac miesta, čím bude mať Kona bližšie skôr k Tucsonu ako k Bayonu. Horizontálne členená palubná doska obsahuje 12,3-palcový displej multimediálneho systému, ktorá tvorí s virtuálnym kokpitom jeden harmonický súbor. Volič automatickej prevodovky sa zo stredového tunela presunul na stĺpik volantu, čím v priestore medzi vodičom a spolujazdcom vzniklo viac miesta na odkladanie vecí každodennej potreby. Hyundai Kona si zachováva ovládanie klimatizácie prostredníctvom tlačidiel a otočných ovládačov.

Hyundai Kona

Okrem vonkajších rozmerov žiadne ďalšie technické údaje nie sú známe. Nevieme zatiaľ ani to, kedy sa nová Kona začne predávať.

VIDELI STE UŽ NAŠE NAJNOVŠIE VIDEO?

Na tomto záchode rozhodne nechceš ostať na diaľnici...

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST FIAT 500e – elektrina po taliansky
Nasledujúci článokSpolu s vládou padá aj akčný plán rozvoja elektromobility 2