Domov News Najdrahší, najrýchlejší a najvzácnejší Golf sa vypredal za 480 sekúnd

Najdrahší, najrýchlejší a najvzácnejší Golf sa vypredal za 480 sekúnd

Limitovaná edícia jedného z najúspešnejších áut vôbec sa vypredala v priebehu necelých 10 minút. Cena prevyšujúca 76-tisíc eur nebola prekážkou.

Tento model je vo svojej ôsmej generácii pravdepodobne poslednou generáciou so spaľovacím motorom. Volkswagen Golf R 333 Limited Edition je najvýkonnejší model zo všetkých s prívlastkom R. Týchto modelov sa od roku 2002 predalo dokopy vyše 250 000 kusov. Aj keď z pôvodného označenia R32 sa stratilo číslo, ktoré odkazovalo na objem motora.

VW Golf R 333 Limited Edition

Najvýkonnejší, ale nie jediný

Obrovský záujem o túto jedinečnú edíciu potvrdil na sociálnej sieti Linkedln Stefan Voswinkel, vedúci produktovej komunikácie VW. Popularita Golfu je skutočne ohromujúca, keďže za podobné peniaze sa predáva napríklad Audi RS3 Sportback alebo Porsche 718 Cayman S. Vzhľadom na okolnosti je veľmi pravdepodobné, že vozidlo si bude držať svoju cenu a stane sa skutočným zberateľským kúskom.

Pod prednou kapotou tróni rovnaký motor ako pri modeli R Performance alebo ako pri výročnom modeli 20 Years Edition. Dvojlitrový motor TSI produkuje výkon až 245 kW (333 k) a krútiaci moment 420 Nm. Novinka prenáša výkon na všetky štyri kolesá výhradne prostredníctvom dvojspojkovej prevodovky DSG so siedmymi stupňami. Toto limitované R-ko vystrelí z 0 na 100 km/h 4,3 sekundy a maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 270 km/h. S touto edíciou dostávate v základnej výbave nielen zadnú nápravu s dvoma spojkami R-Performance Torque Vectoring, ktorá je prítomná vo všetkých Golfoch s označením R, ale aj jazdné režimy Special a Drift. O zvukovú kulisu sa v základe stará prémiový výfukový systém Akrapovič s titánovými koncovkami. Semislicky Michelin Pilot Cup 2 sú obuté na 19-palcových diskoch kolies Estoril, ktoré sú v čiernom prevedení.

VW Golf R 333 Limited Edition

V dave sa nestratí

Tento exemplár si rozhodne všimnete už z veľkej vzdialenosti. O tento fakt sa stará výrazný lak Lime Yellow Metalic, ktorý dopĺňa strohú paletu troch farieb určených pre modely s týmto označením. Okrem výrazného laku karosérie si všímame čierne lakovanie strechy a vonkajších spätných zrkadiel. Samotný vzhľad dotvárajú pomerne decentné polepy s číslom 333, odkazujúce na výkon a počet vyrobených kusov.

V interiéri žiadna revolúcia

V interiéri nečakajte zázraky. Limitovaná novinka je stále len Golf. Po nastúpení dovnútra sa usadíte do športových sedadiel, ktoré sú potiahnuté kvalitnou kožou Nappa. Samozrejme, nechýba číslovaná plaketa, ktorá označuje konkrétny kus z 333 vyrobených exemplárov. V základnej výbave je táto limitka vybavená zadnou parkovacou kamerou, prémiovým ozvučením Harman Kardon. O bezpečnosť sa už v základe starajú matrixové IQ.LIGHT svetlomety a balík asistenčných systémov IQ.DRIVE. Tento balík pozostáva z Lane Assist, Emergency Assist alebo adaptívneho tempomatu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hodnotení 41

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBočný vietor, nepriateľ motoristov
Nasledujúci článokSpoločnosť DMC predstavila prvý balíček pre Revuelto