Domov Elektromobilita Enyaq iV dostane nové svetlá. Budú ešte viac odkazovať na tradície

Enyaq iV dostane nové svetlá. Budú ešte viac odkazovať na tradície

Škoda enyaq iv
Zdroj: Škoda

Do predstavenia novej Škody Enyaq iV nám zostáva približne 12 dní. Preto niet divu, že automobilka postupne začína s odhaľovaním nových detailov. Najnovšie sa jej zástupca, Petr Nevřela, bližšie rozrosprával o svetelnej technológii, ktorú prvé elektrické SUV značky využije. Podľa jeho slov je zrejmé, že Enyaq iV bude na českú tradíciu odkazovať ešte viac ako ostatné vozy portfólia. 

Enyaq iV bude nepochybne najrevolučnejším modelom značky za posledné dekády. Auto, ktoré v mnohých aspektoch zmení smerovanie automobilky sa už teraz intenzívne testuje na verejných komunikáciách. O jeho finálnom dizajne však zatiaľ toho veľa nevieme. Čo ale môžeme s istotou povedať je, že elektrické SUV bude svoju techniku vo veľkej miere zdieľať s koncernovým VW ID.4. Vonkajšie osvetlenie si ale automobilka od našich západných susedov vytvorila sama.

Škoda enyaq iv

Inovatívne Matrix-LED svetlomety s emocionálnym dizajnom. Preste tak automobilka označuje predné skupinové svetlá nového Enyaq iV. Ich dizajn bude v značnej miere ovplyvnený aktuálnym dizajnovým jazykom značky. Na druhú stranu v elektrickom SUV bude oproti Kamiqu, Scale alebo Octavii použitých viac kryštalických prvkov. Nevřela hovorí, že Enyaq iV príde s charakteristickými jemnými linkami LED osvetlenia, ktoré už od príchodu Octavie 3. generácie evokujú riasy. Hlavné LED moduly nového osvetlania budú mať 6-uholníkový tvar a vďaka tomu budú pôsobiť drzo a dynamicky.

Škoda enyaq iv

O samotnom vývoji osvetlenia automobilka hovorí, že ide o dynamický proces. Tím dizajnu exteriérového osvetlenia je po dobu 6 až 12 mesiacov v úzkom spojení s tímom dizajnu exteriéru a tímom vonkajšieho osvetlenia. Výsledkom takejto spolupráce je využitie svetelnej techniky, ktorá bude pôsobiť čistejšie a prepracovanejšie ako je tomu doteraz. Silný bude pritom odkaz na české tradície. Konkrétne na tvorbu kristáľového umenia, ktoré je na území Českej republiky hlboko zakorenené. Vďaka takémuto prepojeniu dostanú zadné svetlomety efektný 3D dizajn a zaujímavé svetelné efekty. Malé plochy na zadných svetlách by mali byť osvetlené jemnými pásikmi svetla. To by im mohlo dodať veľmi zaujímavý dizajn. Viac sa o novej Škode Enyaq iV dozvieme počas jej oficiálneho predstavenia 1.9.2020.

Škoda Enyaq iV predstavuje návrat k pohonu zadnej nápravy

Zdroj: Škoda

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Mitsubishi Space Star 1,2 MIVEC CVT – najdostupnejšie auto s automatom?!
Nasledujúci článokS karavanom TC55 nie je dovolenka ani počas pandémie problémom
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.