Domov Elektromobilita MINI Cooper SE Cabrio síce do výroby pôjde, no nevznikne ich ani...

MINI Cooper SE Cabrio síce do výroby pôjde, no nevznikne ich ani 1000

Po pozitívnej spätnej väzbe na koncept elektrického kabria predstaveného v lete 2022 prichádza automobilka MINI prichádza s malou sériou modelu Cooper SE Cabrio.

Pred tromi rokmi sme uviedli na trh plne elektrický model MINI Cooper SE a dnes je každé piate vozidlo značky MINI predané v Európe plne elektrické. Tento úspech nás podnietil k tomu, aby sme v priebehu niekoľkých mesiacov predstavili malú sériu modelu MINI Cooper SE Cabrio. Teší ma, že 999 zákazníkom značky MINI môžeme ponúknuť výnimočný a exkluzívny pocit z jazdy na motokáre pod holým nebom,“ hovorí Stefanie Wurst, riaditeľka značky MINI.

Takže MINI Cooper SE Cabrio bude vyrobené len v počte 999 kusov. K dispozícii bude buď v čiernej farbe Enigmatic Black alebo striebornej White Silver. Kľučky dverí, bočné mriežky v blatníkoch a lemy predných a zadných svetiel sú vyhotovené v bronzovej farbe Resolute Bronze. Logá MINI a nápis modelu dostali elegantnú čiernu farbu Piano Black. Logo E sa nachádza na prednom nárazníku aj vzadu. Ďalšie detaily výbavy špecifické pre túto edíciu zdobia aj lišty prahov a bočné prahy. Exkluzívny charakter limitovanej edície MINI pod holým nebom zvýrazňuje nápis 1/999.

MINI sa na cesty vyberie so špeciálnymi diskami kolies z ľahkých zliatin. Pre túto limitovanú edíciu vznikli 17-palcové disky kolies z ľahkých zliatin v 2-farebnom vyhotovení Electric Power Spoke vyrobené zo sekundárneho hliníka. Kombinácia zelenej elektriny pri výrobe a využitia druhotnej suroviny môže, v porovnaní s konvenčnými výrobnými procesmi, výrazne znížiť emisie CO2.

MINI Cooper SE Cabrio

Rozsiahla vnútorná výbava s prvkami MINI Electric Design

Športové sedadlá v dizajne MINI Yours Leather Lounge ponúkajú vyhrievanie sedadiel a nastaviteľnú dĺžku sedacej časti. Multifunkčný športový kožený volant s poťahom Nappa je vyhrievaný. Elektrický znak MINI v spodnej časti lúča volantu upriamuje pozornosť na limitovaný počet vozidiel plne elektrického kabrioletu. K statusu vozidla prispievajú aj exkluzívne čierne povrchy Piano Black, ktoré možno štýlovo ozvláštniť náladovým osvetlením. Dizajn interiéru zdôrazňuje plne elektrický charakter otvoreného štvormiestneho vozidla žltými farebnými akcentmi.

MINI Cooper SE Cabrio

Okrem množstva ďalších prvkov dopĺňajú výbavu v kokpite aj služby eDrive známe z modelu MINI Cooper SE. Tie poskytujú vodičovi informácie o aktuálnej spotrebe energie, dojazde, ako aj tipy pre úsporný štýl jazdy. Všetky podstatné informácie sa počas jazdy premietajú aj na head-Up displeji. Na dlhších cestách zvyšuje komfort jazdy aktívny systém na udržiavanie rýchlosti s funkciou Stop & Go, ako aj asistenčný systém MINI Driving Assistant.

MINI Cooper SE Cabrio

Pocit z elektrifikovanej motokáry

Vonkajšie rozmery vrátane batožinového priestoru s objemom 160 litrov zostávajú v porovnaní so spaľovacím MINI Cabrio nezmenené. Elektromotor dosahuje výkon 135 kW (184 koní). Jeho malé rozmery umožňujú mimoriadne harmonické rozloženie zaťaženia náprav a podporujú agilné a ľahko kontrolovateľné ovládanie. Elektrický pohon plynule zrýchli model MINI Cooper SE Cabrio z pokoja na 100 km/h za 7,3 sekundy.

MINI Cooper SE Cabrio

S dojazdom 201 kilometrov stanoveným v testovacom cykle WLTP umožňuje aj výlety pod holým nebom za hranice mesta. Plne elektricky poháňanú textilnú strechu v štýle MINI Yours s typickým vzorom Union Jack možno otvárať, zatvárať, alebo nastaviť ako posuvnú strechu do rýchlosti 30 km/h.

MINI Cooper SE Cabrio

S modelom MINI Cooper SE Cabrio vyzdvihuje automobilka MINI svoju flexibilitu a vôbec prvýkrát zaviedla výrobu malej série. Automobil sa bude spolu s konvenčne poháňaným MINI Cabrio vyrábať v Holandsku. Objednávať ho bude možné od apríla.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokRange Rover SVO predstavuje limitovanú edíciu Lansdowne
Nasledujúci článokEuroparlament schválil nulové emisie v nových autách od roku 2035, spaľovacie motory v kamiónoch budú žiť ďalej