Kia Telluride, nová generácia amerického Passatu, Toyota Supra, Shelby GT500. Aj tieto dlhoočakávané hviezdy prinesie autosalón v Detroite.

The North American International Auto Show – skrátene NAIAS – ktorý otvorí svoje brány v Detroite 14. januára, bude úvodom do motoristického sveta roku 2019. Na autosalón sa chystajú predovšetkým hlavné americké automobilky Chevrolet, Dodge, Ford, Cadillac, Lincoln a GM, ktoré tam tradične predstavia svoje novinky. Spektrum sa pohybuje od limuzín, športových automobilov a SUV až po typické americké pick-upy. Avšak premiéru si na Detroit naplánovali aj niektorí európski a ázijskí výrobcovia.

https://www.startstop.sk/news/20768/2019-ake-modely-mozeme-cakat/

Kia Telluride

Najväčšie SUV kórejskej automobilky Kia bolo predstavené v prvej polovici mesiaca september. Telluride zdedilo meno podľa konceptu, ktorý ho predznamenával. Po úniku oficiálnych fotografií už nebolo cesty späť a museli ísť na povrch s novým off-roadom. V Európe to ale s modelom nevyzerá veľmi nádejne.

Kia Telluride: Sedemmiestne SUV iba pre Ameriku?

Lincoln Continental 80th Anniversary Coach Door Edition

Autosalón v Detroite sa koná už o pár dní. Aké novinky môžeme očakávať?

Limitovaný model, z ktorého automobilka vyrobí len 80 kusov, je vybavený netradičnými „samovražednými“ dverami. Continental 80th Anniversary bude, ako už napovedá názov, oslavovať 80. výročie založenia automobilky.

https://www.startstop.sk/news/20797/lincoln-continental-limuzina/

Infiniti elektro-SUV

Infiniti si pripravilo koncept elektrického SUV. Ten ukáže nový dizajnový jazyk značky s úzkymi svetlometmi, športovým tvarom a – vďaka elektrickému pohonu – dostatkom priestoru v interiéri.

Volkswagen Passat US

VW ukáže novú generáciu Passat pre americký trh. Americká divízia vo Wolfsburgu už zverejnila dizajnové náčrty limuzíny. Na obrázkoch niektoré detaily návrhu pripomínajú Arteon, no platforma bude rovnaká ako v prípade predchodcu. Volkswagen odstráni z ponuky všetky V6 motory a bude sa spoliehať výhradne na štvorvalcové turbomotory. Rozsah asistenčných systémov sa má rozšíriť.

Ford Bronco

Potenciálnou novinkou, ktorá by mohla byť odhalená v Detroite, je Ford Bronco. Po sociálnych sieťach už kolujú fotografie špionážne fotografie.

Cadillac XT6

Cadillac by mohol predstaviť nové SUV XT6, ktorý bude o čosi menšie ako Escalade. Nový model má mať tri rady sedadiel a o pohon sa pravdepodobne postará benzínová V6 s objemom 3,6 litra s výkonom približne 310 koní. Motor má byť spojený s deväťstupňovou automatickou prevodovku, ktorá bude výkon posielať na všetky štyri kolesá. V najvyššej verzii by mala jednotka dosiahnuť približne 400 koní.

Shelby GT500

Ford predstaví najvyššiu verziu modelu Mustang s prívlastkom Shelby GT500. Preplňovaná V8 pod kapotou má výkon viac ako 700 koní. Vďaka tomuto číslu sa nové Shelby GT500 stane najsilnejším Fordom všetkých čias. Ford okrem toho oznámil, že časti brzdového systému sú vyrobené pomocou 3D tlačiarne.

Toyota Supra

Najväčšou a najočakávanejšou novinkou ale bude Toyota Supra. Supra bude zdieľať techniku s novým mníchovským roadsterom BMW Z4. Podľa informácií má základnú Supru poháňať dvojlitrový štvorvalec s výkonom približne 197 koní, o stupeň vyššie má byť štvorvalec naladený na výkon približne 252 koní a vrchol ponuky má tvoriť trojlitrový šesťvalec s výkonom 340 koní.

Nová Toyota Supra sa konečne oficiálne ukáže na autosalóne v Detroite!

Zdroje: Autobild | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBizarný Gyro-X je automobil jazdiaci na dvoch kolesách! Ako funguje?
Nasledujúci článokVW chystá lacný Golf Lite, návrat k skutočne ľudovému autu?