Kompaktné SUV a náhradník za Škodu Yeti prišiel na trh v plnej paráde. Škoda jednoducho pred dvoma rokmi začala vyrábať auto šité do mesta, ktoré nepôsobí tak pyšne ako Kodiaq.

Rokmi začala Škoda posúvať svoje hranice a zmena vyrábaných modelov publikum jednoznačne ohúrila. V roku 2016 sa objavil mohutný Kodiaq, o rok neskôr prišiel kompaktnejší Karoq a najnovšie si nás chce získať nová Škoda Kamiq, ktorú sme ešte nemali šancu prevetrať.

Zdroj: štartstop.sk

Ale späť k najpodstatnejšiemu členovi tejto SUV posádky. Po viac ako dvoch rokoch od začatí výroby česká automobilka v Mladej Boleslavy oznámila, že výrobnou linkou oficiálne prešlo vozidlo s číslom 250 000. Miľníkové vozidlo má za dátum „narodenia“ 20. september, je vyrobené v kovovom prevedení Black Magic a je poháňané benzínovým motorom s obsahom 1,0 litra TSI.

Je Škoda populárna? Každý kto sa pozrie von z okna na cestu alebo parkovisko, musí uznať že je. A nielen u nás. Za dva roky vyrobiť až 250 000 modelov, ktoré sa vyvážajú do celého sveta? Karoq bol jednoznačne pomyselnou chýbajúcou časťou puzzle, ktoré automobilka potrebovala.

Zdroj: startstop.sk

Viete, z čoho vznikol Karoq?

Písal sa rok 2005 a Škoda prišla do Ženevy s prekvapením, ktoré by čakal málokto. Automobilka, ktorá ťažila najmä z úspechu Fabie a Octavie predstavila prelomový koncept, ktorý dostal meno po tajomnej legende. Yeti bol v tom čase maličký, 4 metre dlhý model SUV, ktorý na prvý pohľad zaujal veľmi extravagantnou prednou časťou.

Zdroj: startstop.sk

A už teraz sa v podstate môžeme rozprávať o nadchádzajúcom facelifte, ktorý očakávame v roku 2020. S novým rokom príde do vozidla veľa bezpečnostných a technickým zmien, ktoré majú väčšmi pomáhať vodičovi. Nový Side Assist bude sledovať mŕtvy uhol až do diaľky 70 metrov.

Automobilka sa taktiež pýši systémom Škoda Connect a pokiaľ ide o manipuláciu, nové adaptívne tlmiče Dynamic Chassis Control budú k dispozícii ako pre modely s predným pohonom, tak aj pre vozidlá s pohonom na všetky štyri. Kto vie, zožne väčší úspech ako nováčik Kamiq?

PRVÁ JAZDA: Škoda Kamiq uzatvára SUV ofenzívu značky. Vyskúšali sme ju!

Zdroj: Škoda

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPrvá jazda a poriadny offroad, Mitsubishi L200 to dobré zotrvalo
Nasledujúci článokTesla úplne ovládla Holandsko, zákazníci si ju natoľko obľúbili…