Domov News Dacia na trh opäť vracia autá s pohonom na LPG!

Dacia na trh opäť vracia autá s pohonom na LPG!

2019 - DACIA DUSTER MOTEUR ESSENCE TCE 100

Dacia ide na ekologickú dopravu podľa očakávania veľmi pragmaticky a ekonomicky. Do ponuky vracia modely s alternatívnym pohonom na LPG. K dispozícii budú za veľmi zaujímavé ceny.

Autám spaľujúcim LPG sa u nás zatiaľ príliš nedarí. Je to škoda, lebo za relatívne malý doplatok motorista dokáže na prevádzke auta výrazne ušetriť. Dacia však zbrane do obilia nehádže, a tak na náš trh uvádza s týmto alternatívnym pohonom hneď štyri modely: Sandero, Logan, Logan MCV a Duster. Zostava ponuky je teda veľmi zaujímavá, dokáže totiž osloviť takmer kompletné spektrum našich motoristov. A o koľko budú v porovnaní s modelom s klasickým pohonom drahšie?  O veľmi príjemných 400 €. Dve nádrže, jedna na benzín druhá na LPG, umožňujú dojazd na úrovni 1 000 km. Vodič môže kedykoľvek počas jazdy prepnúť z benzínu na LPG alebo naopak.

Dacia Sandero

Praktický mestský kompakt je vstupnom bránou do sveta Dacia LPG. Technológia alternatívneho spaľovania plynu je k dispozícii v kombinácii s preplňovaným benzínovým trojvalcom TCe 74 (74 kW/100 k, 170 Nm). Sandero TCe LPG je na výber s výbavami Open, Arctica a Stepway. Ceny začínajú na 9 440 €.

Dacia Logan

Ak potrebujete viac miesta pre batožinu, siahnuť môžete po klasickom štvordverovom sedane Logan. Podobne, ako v prípade modelu Sandero, sa technológia LPG spája s motorom TCe 74 (74 kW/100 k, 170 Nm). V prípade výbavy budete vyberať zo stupňov Open a Arctica. Za najlacnejší model Logan TCE 74 LPG zaplatíte 9 880 €.

Dacia Logan MCV

Sedany u nás historicky moc nelákajú, čo v prípade značky Dacia, ktorá je doma v v pomere ceny a úžitkových vlastností, asi nikoho neprekvapuje. Alternatívu TCe 74 LPG teda dostal aj praktickejší Logan MCV (kombi). V porovnaní so sedanom pribudla populárna verzia Stepway. Cena začína na 10 480 €.

Dacia Duster
2019 – DACIA DUSTER MOTEUR ESSENCE TCE 100

Nie, že by tento pohon Duster obchodne potreboval, výborne sa predáva aj bez neho. Keď už ho ale Dacia má, dopriala ho aj tomuto veľmi úspešnému SUV. Aj v jeho prípade sa podľa očakávania jedná o kombináciu na báze motora TCe 74 (74 kW/100 k, 170 Nm). Z pohľadu výbavy budete vyberať zo stupňov Essential, Comfort a Prestige, pri pohone sa budete musieť uspokojiť s pohonom prednej nápravy. V kombinácii s pohonom 4×4 ho automobilka neponúka. Základná cena modelu Duster TCe 74 LPG je 12 690 €.

V prípade všetkých modelov samozrejme platí, že sa jedná o fabrickú prestavbu, čiže nemá vplyv na dĺžku záruky (3 roky alebo do najazdenia 100 000 kilometrov).

Test Dacia Duster 1,33 TCe Techroad, so zmyslom pre úžitok

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNová Kia Optima je oficiálne odhalená. Dočká sa jej aj Európa?
Nasledujúci článokToto sú najkrajšie a najškaredšie autá za posledných desať rokov