Domov News Poznáme slovenskú cenu Hyundai i10 N Line

Poznáme slovenskú cenu Hyundai i10 N Line

Hyundai i10 n line
Zdroj: Hyundai

Hyundai i10 by sa bez problémov dalo nazvať jedným z najštýlovejších mestských áut tohto roka. Malý krpec, ktorý len nedávno prišiel s novou generáciou má dostatok sexappealu, aby si získal nejednu ženu. Vo výbave N Line však môže mieriť aj na mestských tatkov.

Novinka i10 N Line sa na Slovensku bude predávať za sumu 14 990 eur po započítaní akciového bonusu. Za túto sumu nedostanete pritom len optickú zmenu oproti klasickej verzii i10, ktorú momentálne podrobujeme redakčnému testu. Navonok sa N Line odlišuje od bežnej “ídesiatky” najmä pri podpise denného svietenia, mriežke chladiča a taktiež aj v zadných partiách, ktoré aj napriek malým rozmerom pôsobia sebaisto a svalnato. Sympatickým vylepšením “zadku” je aj dvojitá chrómová koncovka výfukov, ktorá má podčiarknuť športový charakter.

Najzástadneším rozdielom oproti modelu i10 je nasadenie agregátu 1,0 TGDI s výkonom 74 kW a s točivým momentom na úrovni 172 Nm. Ten bude pre náš trh spriahnutý výhradne s 5-stupňovým manuálom, ktorý má podľa automobilky prispieť k dynamickým vlastnostiam vozidla. Hyundai i10 N Line sa stáva celkovo štvrtým pokračovateľom tohto výbavového stupňa. Označenie N Line si získalo obľubu najmä pri modeloch i30, i30 Fastback či Tucson. Pri malom mestskom svalovcovi však nepôjde len o dizajnovú zmenu. Spomínaný motor sa stane vrcholom ponuky čo sa výkonu týka.

Hyundai i10 n line
Zdroj: Hyundai

O komfort a bezpečnosť cestujúcich sa postará široká ponuka bezpečsnostných prvkov ako napríklad systém ABS + BAS, stabilizačný systém ESC spolu s manažmentom kvality vozidla VSM. Pre mestskú dopravu sa bude hodiť aj asistent rozjazdu do kopca HAC či systém núdzového brzdenia FCA. Poteší aj dostupnosť varovania pred čelným nárazom FCW alebo automatické prepínanie diaľkových svetiel. Novinka bude sériovo dodávana so 16-palcovými diskami kolies a na výber bude aj dvojfarebné lakovanie karosérie.

Auto bude vyrábané v tureckom závode Izmit. Ak by ste chceli vedieť o samotnej i10 viac, kľudne nám napíšte dolu do komentárov čo Vás zaujíma a my to zahrniemne do recenzie.

Zdroj: Hyundai

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST: Citroën Berlingo XL – rodinná dodávka, v ktorej sa aj vyspíte
Nasledujúci článokDodge Durango SRT Hellcat – Najvýkonnejšie SUV sveta
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.