Domov News Hennessey sa s odvahou pustilo do nového Ford F-150. Výsledok stojí za...

Hennessey sa s odvahou pustilo do nového Ford F-150. Výsledok stojí za to

Masívne pick-upy sa tešia veľkej popularite aj na našom kontinente. Je škodou, že také monštrá ako Hennessey však v našich končinách vidíme iba zriedkavo.

„Náš Venom 775 F-150 je ľahší a rýchlejší, než továrenský TRX a predobjednávky sa nám iba kopia,“ povedal na úvod John Hennessey. Tento pán je zakladateľom spoločnosti Hennessey Performance Engineering, ktorú každý z nás veľmi dobre pozná. Svetoznámy úpravca však nezaspáva na vavrínoch vďaka jeho aktuálnym počinom a rozširuje svoju ponuku pick-upov. Medzi nich sa radí aj aktuálne najnovšia generácia Ford F-150.

Chlapi z Hennessey Performance Engineering tvrdia, že Venom 775 je priamym odkazom na najväčšieho rivala v podobe sériového Dodge Ram 1500 TRX. Konkurenčný Ford s menšími zásahmi z dielne v Texase však posúva latku znova o čosi vyššie.

K úprave s označením Venom 775 spoločnosť Hennessey prihodí kompletne upravený podvozok s vyššou svetlou výškou a tlmičmi FOX. Chýbať nebudú ani nové kolesá a pneumatiky, tak ako aj nárazníky na objednávku, osvetlenie a prahy dverí.

Čo ponúka Ford F-150?

Čo sa však skrýva pod kapotou? Ford F-150 má svoje srdce z 5,0-litrového osemvalca. No nie je to však štandardný osemvalec, ale je doplnený o pár nových dielov a.. čo je hlavné, o trojlitrový kompresor. Z pôvodných 294 kW / 400 koní tak výkon narástol na 570 kW / 775 koní a krútiaci moment vrcholí na 928 Nm. Na porovnanie, TRX disponuje výkonom 523 kW / 711 koní a 880 Nm.

Ako sa však správajú ďalšie čísla? Z pokoja na 100 km/h Venom 775 zvládne v priebehu 3,9 sekundy a americký šprint na štvrť míle pokorí v priebehu dvanástich sekúnd. V porovnaní s Ramom 1500 TRX – ten z pokoja na 100 km/h zrýchli za 4,5 sekundy a štvrť míľu dosiahne za 12,9 sekundy. Je veľkou škodou, že takéto skvosty na našom kontinente vidíme iba zriedka. Samozrejme, Amerika je krajinou neobmedzených možností, ale zopár špecialít by sa tu predsa len mohlo ukázať. Vôbec by sme sa tomu nebránili, práve naopak.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJhennesseyperformance.com
Predchádzajúci článokJe to bicykel alebo motocykel? BMW ukazuje zlatú strednú cestu.
Nasledujúci článokTEST Honda CB1000R Black Edition. Konečne motorka, ktorá je iná ako ostatné