Domov News Hyundai IONIQ 6 pozná slovenské ceny

Hyundai IONIQ 6 pozná slovenské ceny

Hyundai zverejnil cenník IONIQ 6 a spustil možnosť objednávania.

Elektrický streamliner pýšiaci sa mimoriadne nízkym koeficientom odporu vzduchu 0,21 sa na Slovensku bude predávať s dvoma kapacitami akumulátora, v troch stupňoch výbavy a s pohonom zadnej nápravy aj pohonom všetkých kolies.

Základom ponuky je vozidlo vybavené batériou s kapacitou 53 kWh, výkonom 111 kW (151 k) a pohonom zadnej nápravy, ktorého cena začína na 46 490 €. Pohon všetkých štyroch kolies je spojený s batériou s kapacitou 77,4 kWh a ponúka sa od strednej výbavy Style za 57 840 €. Vrchol ponuky predstavuje IONIQ 6 so 77,4 kWh batériou, výkonom 239 kW (325 k) a pohonom 4×4 v najvyššej výbave Premium, ktorého cena je 63 990 €. Celkovo tak Hyundai na Slovensku ponúka zákazníkom 7 rôznych konfigurácií vozidla z pohľadu kapacity batérie (53 kWh a 77,4 kWh), pohonu náprav (4×2 a 4×4) a úrovne výbavy (Family, Style, Premium).

Výbava Family je bohato vybavený „základ“

Ponuka modelu IONIQ 6 začína vo výbave Family. Vozidlo v tejto výbave môže mať 53 kWh aj 77,4 kWh batériu a je k dispozícii vždy len s pohonom zadných kolies. Výbava Family ponúka ohrev batérií v prípade nízkych okolitých teplôt, systém rekuperovania s možnosťou ovládania jeho úrovne páčkami pod volantom, redukčnú prevodovku elektronicky ovládanú páčkou pod volantom či 10,5 kW trojfázovú palubnú nabíjačku. Disponuje tiež 18-palcovými zliatinovými diskami kolies s pneumatikami 225/55 R18, LED svetlami a elektricky ovládanými dverami batožinového priestoru. O bezpečnosť pasažierov sa postará plejáda asistenčných systémov vrátane udržiavania vozidla v jazdnom pruhu, asistenta pre rozjazd do kopca, systému nasledovania jazdného pruhu či autonómneho núdzového brzdenia.

Nechýba automatické prepínanie diaľkových svetiel HBA či asistent na jazdu po diaľnici. IONIQ 6 vo výbave Family ponúka 12,3-palcovú prístrojovú dosku Supervision, adaptívny tempomat, zadné parkovacie senzory a zadnú parkovaciu kameru. Súčasťou výbavy Family je aj interiérová elektrická zásuvka Vehicle-to-Load (V2L) s napätím 220 V pre napájanie zariadení s príkonom až do 3,6 kW a Smart Pack, ktorý obsahuje inteligentný kľúč so štartovacím tlačidlom na prístrojovej doske, centrálne zamykanie, imobilizér a alarm.

Infotainment vozidla v štartovacej výbave tvorí integrovaná navigácia s 12,3-palcovým farebným displejom s podporou služieb Apple CarPlay/Android Auto, Bluelink a Live Services. Aktualizáciu mapových podkladov je možné vykonávať spôsobom Over the Air (OTA) počas prvých troch rokov zadarmo. Výbavu Family si môže zákazník „vylepšiť“ o príplatkový lak (760 €), resp. matný lak (1 090 €) a za 300 € dovybaviť auto exteriérovou elektrickou zásuvkou V2L.

Stredná výbava Style myslí na detaily

Druhý stupeň výbavy Style prináša v porovnaní s Family navyše dizajnové prvky (napr. lakované lesklé čierne spätné zrkadlá), technologicky vyspelejšie inteligentné predné FULL LED projektorové svetlomety s funkciou adaptívneho diaľkového svietenia a viacero pokročilých bezpečnostných systémov ako napríklad asistent monitorovania mŕtveho uhla, pokročilejší systém autonómneho núdzového brzdenia, upozornenie na prítomnosť cestujúcich na zadných sedadlách so senzorom pohybu, pokročilý asistent pre jazdu na diaľnici, systém autonómneho núdzového brzdenia pri odbočovaní vľavo a asistenta automatického vyhýbacieho manévru.

Výbava Style ponúka v porovnaní s Family aj viaceré komfortné prvky ako vyhrievanie zadných sedadiel, elektricky nastaviteľné sedadlo vodiča, zatmavené sklá zadných okien, bezdrôtové nabíjanie mobilného telefónu alebo dvojfarebné ambientné podsvietenie interiéru, ktoré reaguje na rýchlosť vozidla.

Najvyššia výbava pre najnáročnejších

Najvyšším stupňom výbavy je Premium s automaticky vysúvanými zapustenými kľučkami dverí, zobrazením mŕtveho uhla priamo na prístrojovej doske, inteligentným diaľkovým parkovacím asistentom, koženými a ventilovanými elektricky ovládanými relaxačnými prednými sedadlami, kovovými pedálmi, head-up displejom s rozšírenou realitou, 360-stupňovým parkovacím systémom alebo audiosystémom BOSE s 8 reproduktormi. Benefitom najvyššieho stupňa výbavy je možnosť doobjednania príplatkovej výbavy. Reč je o panoramatickom strešnom okne (1 200 €), Techno Packu s digitálnymi vonkajšími spätnými zrkadlami (1 300 €) alebo možnosť výberu medzi 18 alebo 20-palcovými kolesami bez príplatku.

IONIQ 6 sa už dá objednať

Hyundai poskytuje na nový elektromobil päťročnú záruku bez obmedzenia najazdených kilometrov. Na akumulátor je záruka 8 rokov alebo 160-tisíc kilometrov. Nechýbajú ani ďalšie pre Hyundai typické benefity ako možnosť získania sady zimných pneumatík so zľavou do 65 % a 5 rokov asistenčnej služby v cene. Prví zákazníci si budú môcť svoj IONIQ 6 prevziať na jar 2023.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.7 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAprilia RS 660 Extrema a ELECTRICa – rôzne vekové generácie spojí láska k motorkám
Nasledujúci článokPoznáte tohto chlapíka? Má najlepšiu prácu na svete