Domov News Nová Octavia RS očami slovenského grafika, dostane aj plug-in hybrid

Nová Octavia RS očami slovenského grafika, dostane aj plug-in hybrid

Najnovšia Octavia si svoju premiéru odbila len pred pár dňami a spôsobila vo svete automobilizmu pomerne veľkú vlnu diskusií. Mnoho z diskutujúcich s veľkými očakávaniami čakajú na predstavenie výbavy Octavia RS, ktora by mala byť skutočným skvostom. Športový variant obľúbeného českého auta síce uvidíme až za nejaký čas, konkrétne v priebehu roka 2020. Už teraz sa ale vďaka renomovanému slovenskému grafikovi môžeme pozrieť, ako bude pravdepodobne vyzerať. 

Octavia okrem klasických verzií ako Active, Ambition a Style už v roku 2020 dostane športové prevedenie RS a terénnu úpravu Scout. Bohužiaľ, s výbavou Laurin&Klement sa pri štvrtej generácii Octavie už nepočíta. Logickým odôvodnením vynechania najluxusnejšej výbavy by malo byť to, aby Octavia neliezla „do kapusty“ Superbu. Ten to bude mať do roku 2022 naozaj ťažké, nakoľko novopredstavený český model pôsobí omnoho modernejšie, dravšie a elegantnejšie ako facelift vlajkovej lode.

Poďme sa však zamerať na športovú verziu RS. Okrem odvážneho dizajnu, ktorý by mal byť jej neoddeliteľnou súčasťou, sa dočkáme aj zopár vylepšení pod kapotou. Azda najväčšou zmenou oproti dosluhujúcemu „RSku“ je to, že novinka okrem klasického benzínového a naftového agregátu dostane aj hybridný pohon. Jeho výkon by mal byť na hranici 180 kW, čo je rovnaká hodnota ako v prípade Golfu GTE 8. generácie.

Nová Octavia je tu! Prináša veľa vylepšení a je opäť triedou sama pre seba

Rovnako tak aj v prípade Octavie by sa malo jednať o plug-in hybrid, ktorý bude možné nabíjať aj z elektickej siete. Dá sa teda očakávať, že ponuka motorov s konvenčným spaľovaním bude taktiež podobná ako pri Golfe. Mohli by sme sa teda konečne dočkať ešte vyššieho výkonu ako je tomu teraz.

Od zvolenej motorizácie bude závisieť aj druh pohonu. Ten by mal byť už tradične buď na predné kolesá alebo ako štvorkolka. Na výber bude taktiež medzi manuálnou 6-stupňovou prevodovkou alebo 7-stupňovým DSG. Okrem hybridu pod kapotou bude Octavia RS disponovať už v základnom prevedení 18-palcovými kolesami, LED svetlami s technológiou Matrix či premietaním loga RS na zem pri otvorených predných dverách. Predstavenie Octavie RS je očakávané v priebehu budúceho roku, no ak bude vyzerať tak, ako to načrtol Martin Cyprian, máme sa na čo tešiť.

Zdroj: cypodesign.sk

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokZedro Notorious: 1250 konských síl a exotické pohodlie. Odkiaľ tento divoch pochádza?
Nasledujúci článokNočná mora vodičov, stredopruhári na D1: Ako správne jazdiť na diaľnici?
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.