Koľko máte na svojom aute najazdených kilometrov? 100-tisíc? 200-tisíc? Niektorí z Vás možno ešte viac, no určite sa tu nenájde veľa ľudí, ktorí by mali viac ako polmilióna. Dalo by sa povedať, že auto s takým nájazdom už vo veľa prípadoch nepatrí medzi najspoľahlivejšie a najbezpečnejšie, no samozrejme výnimka potvrdzuje pravidlo. Presne toto slovné spojenie by sme mohli povedať aj o Škode Fabia v prípade taxikára z Bosny a Hercegoviny.

Pán Mirsad Cosič, ktorý je povolaním taxikár, totiž so svojou 16 rokov starou Škoda Fabia najazdil už viac ako jeden milión kilometrov. Ak by sme to všetko prepočítali na mesačný nájazd, dostaneme číslo približne okolo 5200 kilometrov mesačne. V tomto prípade teda môžeme povedať, že auto bolo využívané na 100%. Čomu vďačí za to, že sa aj po šestnástich rokoch môže naplno spoľahnúť na svojho miláčika? Je to najmä vďaka tomu, že spomínaný nájazd na vozidle urobil úplne sám. Využíval ho totiž na plnenie svojej živnosti. Okrem toho sa pod kapotou Fabie nachádza azda jeden z najspoľahlivejších motorov koncernu VW. Ide o 1,9-litrový dieslový agregát.

Zdroj: sarajevograd.be

Avšak pozor! V tomto prípade by mohol niekto argumentovať, že v motore muselo byť menené turbo či podobné poruchové časti. Treba preto povedať, že motor je ešte klasický “hladký” diesel SDI s výkonom, dnes už slabučkých 64 koní. Možno práve fakt, že motor nedisponuje vysokým výkonom môže za to, že aj po milióne kilometrov stále šlape ako hodinky a za normálnych okolností na ňom teoreticky nie je čo pokaziť. Navyše ak do úvahy vezmeme fakt, že Fabia celý svoj život jazdila prevažne v meste, je nájazd o to úctyhodnejší. Ktovie koľko kilometrov dokážu najazdiť nové modely Fabia s trojvalcovými litrovými turbomotromi. Obe karosárske verzie sme pre Vás otestovali.

Test Škoda Fabia 1.0 TSI Monte Carlo, ako svieti a čo tie 18-palcové disky?

Čo na to Škoda?

Pred časom svetom zarezonovala správa, že majiteľ, ktorý so svojou Toyotou najazdil rovnaký počet kilometrov, dostal od automobilky najnovšiu generáciu svojho modelu ako darček. Bohužiaľ, pán Mirsad od Škody nedostal novú Fabiu, no získal zopár benefitov. Tým prvým je úplne nová prístrojová doska, ktorá má vynulované počítadlo kilometrov. Okrem toho sa dočkal značkových hodiniek a zľavy okolo 2500€ na kúpu nového vozu. V porovnaní s Toyotou je to síce len malá náplasť, no určite ho aj tak potešila. Navyše Mirsad nemá v pláne kúpu nového auta, nakoľko je so svojou Fabiou stále spokojný. Podľa jeho slov totiž plní presne ten účel, na ktorý si ju pred rokmi kúpil. Je tak možné, že sa o pár rokov dočkáme ďalších informácií, ktoré budú spomínať Fabiu, ktorá má za sebou 1,5 či dokonca 2 milióny kilometrov.

Zdroj: sarajevograd.be

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSmiali sa jej a dnes ju kopírujú, prichádza nové BMW X6!
Nasledujúci článokSuzuki Jimny konečne dostupné na Slovensku, poznáme ceny!
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.