Domov News Seat Leon prišiel o trojvalec. Plugin poteší novou funkciou

Seat Leon prišiel o trojvalec. Plugin poteší novou funkciou

Foto: Seat

Seat Leon hatchback aj Sportstourer prešli menšou technickou modernizáciou. Zmeny sa dotýkajú najmä motorového portfólia, ale nezabudlo sa ani na vylepšenie výbavy.

Seat Leon zostáva kľúčovým pilierom stratégie značky. Ďalšej bude pôsobiť na trhu s celkovo v 7 rôznych motorických verziách, pričom zastúpenie tu budú mať až štyri druhy pohonu – benzín, mild-hybrid, diesel aj plug-in hybrid. Výkonové spektrum siaha od základnej motorizácie s výkonom 115 koní až po vrchol ponuky s výkonom 204 koní.

Foto: Seat

Najväčšou zmenou je absencia trojvalcového motora. Seat Leon tak bude možné kúpiť jedine so štvorvalcami 1,5 TSI, resp. 2,0 TDI. Vstupnou pohonnou jednotkou sa stala jednotka 1,5 TSI s výkonom 115 koní, čo je o 5 koní viac ako mala jednotka 1,0 TSI. Táto motorizácia bude kombinovaná so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Výrobca udáva kombinovanú spotrebu 5,3 – 5,8 l/100 km. 48 V mild-hybridy eTSI bude možné objednávať v dvoch výkonových špecifikáciách 115 alebo 150 koní, obe variácie budú spojené so 7-stupňovou automatickou prevodovkou DSG.

Foto: Seat
eHybrid s rýchlym nabíjaním

Pre Seat Leon bude dostupná aj nová generácia plug-in hybridu eHybrid s s výkonom 204 koní, ktorá kombinuje 1,5-litrový benzínový motor TSI s výkonom 150 koní, elektromotor s výkonom 115 koní a až 19,7 kWh lítium-iónový akumulátor, ktorý umožní dojazd na elektrický pohon viac ako 100 km. Podobne ako nové modely od Volkswagenu alebo Škody aj plug-in hybridný Leon bude možné nabíjať s výkonom až 50 kW. Palubná nabíjačka má výkon 11 kW.

Foto: Seat

Medzi technologické vylepšenia patria napríklad príplatkové predné maticové LED svetlomety. V interiéri sa v Seate zamerali na digitalizáciu s novým a vylepšeným rozhraním HMI, ktoré je implementované v digitálnom kokpite (10,25″) za volantom, ako aj vo väčšom 10,4″ štandardnom infotainment systéme (predtým bol základom 8,25-palcový) alebo vo voliteľnom 12,9” infotainment systéme, oba s podsvietenými digitálnymi tlačidlami. Mobilné telefóny bude možné nabíjať rýchlejšie, vďaka indukčnej nabíjačke s výkonom zvýšeným na 15 W a s technológiou chladenia.

Inovovaný Seat Leon sa začne vyrábať už tento mesiac. Výroba vozidla bude naďalej prebiehať v Martorelli.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Seat
Predchádzajúci článokBMW M4 CS vs. M4 DTM na Nordschleife. O koľko je závoďák rýchlejší?
Nasledujúci článokOpičia sa po Škode, potvrdili dve nové SUV-čka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here