Domov SPRÁVY News Uviedli novú sériu áut. Mythos si budú môcť dovoliť len tí najbohatší

Uviedli novú sériu áut. Mythos si budú môcť dovoliť len tí najbohatší

Foto: Mercedes-Benz

Pred Veľkou cenou Monaka odhalili prvé auto zo svojej ultra limitovanej a cenovo astronomickej série “Mythos”. Auto nesie názov PureSpeed. Ide o dvojmiestny roadster s otvorenou strechou, ktorý je inšpirovaný ikonickými modelmi značky Mercedes-Benz a nesie odkaz Formuly 1.  

Hoci to Mercedes nehovorí úplne nahlas, PureSpeed Mythos ​​je veľmi jasne založený na kabriolete Mercedes-Benz SL, nakoľko zdieľajú spoločne predné, ale aj zadné svetlomety. Predný nárazník sa vymyká tradičnej mriežke chladiča Mercedesu a vytvára elegantný vzhľad bez takzvaného „žraločieho nosu“. Zatiaľ čo spodná mriežka dostala logo AMG v bielej farbe.

Mercedes-Benz PureSpeed Mythos
Foto: Mercedes-Benz
Odkaz na minulosť

Čelné sklo by ste v prípade modelu PureSpeed hľadali márne. Nahradila ho konštrukcia so „svätožiarou“, akú je možné vidieť na dnešných monopostoch Formuly 1. Mercedes tvrdí, že podpery za sedadlami sú inšpirované modelom 300 SLR. S týmto modelom práve Stirling Moss a Denis Jenkinson vyhrali v roku 1955 Mille Miglia. Lak, ktorý prechádza z červenej Le Mans do grafitovo sivej, našiel svoju inšpiráciu v modeli, ktorý vyhral v roku 1924 legendárne preteky Targa Florio.

Mercedes-Benz PureSpeed Mythos
Foto: Mercedes-Benz

Ostatné časti auta využívajú poznatky zo superšportu Mercedes-AMG One. Na spodnej časti modelu PureSpeed ​​sú aero bity z uhlíkových vlákien, ktoré zlepšujú aerodynamiku. Karbónové kryty kolies majú rovnako svoje aerodynamické opodstatnenie. Kryty optimalizujú prúdenie vzduchu okolo kolies a zlepšujú chladenie bŕzd.

Foto: Mercedes-Benz
Prvky z monopostu F1

„Koncept Mercedes-AMG PureSpeed ​​ponúka pohľad na pravdepodobne najpriamejší spôsob, ako zažiť výkon a potešenie z jazdy,“ hovorí predseda predstavenstva AMG Michael Schiebe. „Svetlo, vzduch a vášeň môžete zažiť nefiltrované všetkými zmyslami. Ako koncept nášho prvého vozidla „Mythos“ stelesňuje najvyššiu úroveň exkluzivity. Dizajnové prvky ako HALO (svätožiara) tiež vytvárajú pocit, ako keby jazdíte v monoposte Formuly 1.“

Mercedes vo svojom oznámení neuviedol podrobnosti o hnacom ústrojenstve nového modelu. Pravdepodobne si však požičia 4,0-litrový V8 motor s dvojitým preplňovaním z SL 63. Predpokladá sa, že v základnej forme s výkonom 577 koní alebo v prevedení E Performance s výkonom 805 koní. Tak či onak, ide o pravdepodobne najzaujímavejšiu verziu podobnú modelu SL, akú si teraz môžete kúpiť.

Mercedes-Benz PureSpeed Mythos
Foto: Mercedes-Benz
Pre vyvolených žiadny problém

V skutočnosti pôjde o veľmi limitovanú a pravdepodobne aj veľmi vysoko cenenú verziu. Mercedes obmedzuje výrobu len na 250 kusov a podľa značky budú dostupné len pre „najoddanejších nadšencov a zberateľov automobilov Mercedes-Benz.“ Ceny tejto limitky zatiaľ nepoznáme. Aj keď „vyvolení“, ktorí dostanú možnosť si zakúpiť model Mercedes-Benz AMG PureSpeed, pravdepodobne nebudú mať problém s platbou a obohatením svojej zbierky.

Mercedes-Benz PureSpeed Mythos
Foto: Mercedes-Benz

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Mercedes-Benz
Predchádzajúci článokTunel Karpaty: Budeme za 12 km diaľníc pod zemou platiť za každý prejazd?
Nasledujúci článokTakto ste Octaviu ešte nevideli: Z úchvatnej Octavie RS Zephyr Hyper Widebody Kit pôjdete do kolien