Domov SPRÁVY News Nové BMW radu 8? Koncept Skytop veľa napovedá

Nové BMW radu 8? Koncept Skytop veľa napovedá

Foto: BMW

Na podujatie Concorso d’ Eleganza Villa d’ Este na brehu jazera Como prinieslo BMW vrchol luxusu a elegancie v podobe konceptu Skytop.

„BMW Concept Skytop predstavuje skutočne jedinečný a exotický dizajn v tradícii Concorso d’ Eleganza Villa d’ Este,” povedal Adrian van Hooydonk, riaditeľ divízie BMW Group Design. „Ponúka kombináciu jazdnej dynamiky a elegancie na najvyššej úrovni, porovnateľnú so svojimi historickými predchodcami, akými boli modely BMW Z8, alebo BMW 503.”

BMW Skytop
Foto: BMW
Vrchol remeselného spracovania

BMW Concept Skytop je otvorený dvojmiestny model plný športovej elegancie. Cieľom dizajnérov z Mníchova bol exotický dizajn, ktorý budí túžbu po cestovaní. Dizajn odkazuje na BMW Z8 vďaka presahujúcej kapote, tzv. žraločieho nosa s osvetlenými ľadvinkami mriežky chladiča a stiahnutou zadnou časťou. Kľučky dverí nahradili nenápadné krídelká zabudované do ramien dverí a eleganciu Conceptu Skytop dodávajú disky kolies z ľahkej zliatiny s precízne vytvarovanými lamelami.

BMW Skytop
Foto: BMW

Dynamickú siluetu zvýrazňuje drážkovanie, ktoré sa tiahne naprieč celého vozidla. Harmonický dizajn svetlometov zapája do celkového konceptu veľmi zložité detaily. Jednotky LED umiestnené na frézovaných hliníkových nosičoch vznikli s využitím najnovšej technológie a najtenšieho tvaru automobilových svetlometov, aký je v súčasnosti dostupný. Čistý dizajn konceptu dotvárajú ploché zadné svetlomety. V BMW mysleli na každý detail. Tomu zodpovedá aj farebná schéma zabezpečujúca plynulý prechod z interiéru do exteriéru bez ohľadu na strechu.

BMW Skytop
Foto: BMW
Kožený interiér v štýle Brogue

O pocit luxusu sa stará červeno-hnedý odtieň kože v celej kabíne Conceptu Skytop. Celkový dojem z kokpitu umocňujú luxusné  kryštálové prvky. Kožou sú potiahnuté aj dve odnímateľné časti strechy s možnosťou uloženia do vyhradeného oddelenia v batožinovom priestore. Koža nechýba ani na ochrannej lište za dvojicou pohodlných sedadiel, ktorá sa spája s bočnými lamelami na B-stĺpiku s plne výsuvným zadným oknom.

Foto: BMW

Odkazom na legendárny roadster BMW Z8 je aj použitá pohonná jednotka. Pod kapotou BMW Concept Skytop sa totiž nachádza rovnako najsilnejší osemvalcový motor automobilky, ako malo BMW Z8 Roadster svojho času.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS BMW
Predchádzajúci článokBratislavčania sa dočkali: Električka už od pondelka povedie tam, kde sa museli dopravovať „alternatívne“
Nasledujúci článokPripravené na tornádo aj elektromobily. Dôležitá vzpruha pre región Slovenska