Domov News Nové BMW 5 Touring sa blíži do finále. Čo o ňom vieme?

Nové BMW 5 Touring sa blíži do finále. Čo o ňom vieme?

Svetová premiéra nového BMW 5 Touring sa nezadržateľne blíži. Nemci nás preto vábia bočným pohľadom na svoju novinku, ktorá je však zahalená v tme. Čo o chystanom kombi zatiaľ vieme?

Podiel SUV a crossoverov na automobilovom trhu rastie každým rokom. Tradičné sedany a kombi však stále nie sú mŕtve. Dopyt po nich totiž stále je a uvedomuje si to aj BMW. V máji tohto roka preto predstavilo novú generáciu radu 5, z ktorej vzíde aj verzia Touring s kódovým označením G61. Svetová premiéra nastane na jar 2024, no niektoré zdroje uvádzajú, že k odhaleniu novej predĺženej 5-ky by mohlo dôjsť už vo februári. Jej hlavným trhom bude pochopiteľne Európa, no zavíta napríklad aj do Japonska či na Taiwan.

No a keďže svetový debut je vzdialený už len pár mesiacov, BMW nás láka prvou oficiálnou fotkou pripravovanej novinky. Tá odhaľuje siluetu vozidla, no Nemci si dali pozor, aby neukázali až príliš veľa. Napriek tomu však možno zbadať podobnosť zadných svetiel s aktuálnym BMW 3 Touring, pričom nechýba ani jemný zadný spojler.

Zdroj: Motor1 (Nové BMW i5 Touring počas testov)
Konečne aj M5 Touring

Čo sa týka motorizácií, tak Touring bude k dispozícii s rovnakými pohonnými jednotkami ako sedan, teda benzínový, dieselový, plug-in hybridný a aj elektrický variant i5. Na vrchole potravinového reťazca však bude stáť M5 Touring. Historicky pritom pôjde vôbec len o tretiu generáciu po E34 a E61, ktorá pod kapotou ukrývala motor V10.

To však nebude prípad novej M5 Touring, ktorá dostane V8-čku S68. Ide o 4,4-litrový motor s dvoma turbami, ktorý však po vzore modelu XM doplní aj elektromotor. Vďaka tomu ale pravdepodobne aj narastie hmotnosť. Vrcholná M5 však bude jediným variantom, ktorý dostane osemvalec. Nečakajte ho preto ani v športovej M550i xDrive.

Zdroj: Motor1 (Nové BMW i5 Touring počas testov)

Všetky verzie budú postavené na platforme CLAR a preto medzi nimi očakávame len drobné dizajnové zmeny, teda, pochopiteľne s výnimkou M5. To je však nateraz všetko, čo o novom BMW 5 Touring vieme. S blížiacou sa premiérou nám však BMW určite poodhalí viac informácií.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJBMW
Predchádzajúci článokVstane Alpina B7 z mŕtvych? Šanca tu je…
Nasledujúci článokNissan navrhol auto pre influencerov