Domov Lifestyle Pozorne sledujte. Toto sú TOP 3 najvýkonnejšie nové & jazdené autá do...

Pozorne sledujte. Toto sú TOP 3 najvýkonnejšie nové & jazdené autá do 20 000 €

Foto: startstop.sk, Jakub Šuplata

V poslednom čase počet nových automobilov s cenou do 20 000 eur klesá. Z dôvodu inflácie, drahších surovín či nutnosti implementácie nových bezpečnostných prvkov do výbavy ceny vozidiel rapídne stúpli. Pri výbere cenovo dostupného auta je tak potrebné neraz robiť kompromisy. Ak si potrpíte na dynamike svojho auta, zbystrite pozornosť. Toto sú autá do 20 000 eur, ktoré poskytujú vyšší výkon ako konkurencia. Foto sú ilustračné.

SsangYong Tivoli – 163 koní
Foto: startstop.sk, Jakub Šuplata

Suverénne najlepším, najuniverzálnejším a najvýkonnejším novým autom do 20 000 eur je SsangYong Tivoli. Pod jeho kapotou sa nachádza preplňovaný benzínový štvorvalec s objemom 1,5 litra disponujúci najvyšším výkonom 163 koní. Základná cena tohto modelu pritom podlieza hranicu 18-tisíc eur. Najmenší model juhokórejskej značky prešiel minulý rok faceliftom, takže aj na Slovensku už nájdete inovovaný model s ľúbivejším dizajnom, prepracovaným interiérom a modernejšou výbavou. Výhodou Tivoli je, že jeho koncepciu si môžete prispôsobiť svojmu vkusu a potrebám, čo žiadny iný automobil v tomto segmente neponúka. Vybrať si môžete manuálnu alebo automatickú prevodovku i pohon predných alebo všetkých kolies. Ak by ste potrebovali aj vyše 700-litrový kufor, siahnuť môžete po kombi verzii Grand a stále sa príliš nevzdialite od limitu 20-tisíc. Aj keď má svoje muchy, Tivoli prináša do týchto cenových relácií bezstarostnú dynamiku a kvantum výbavy.

Hyundai i30 – 159 koní
Hyundai i30
Foto: startstop.sk, Matej Jankovič

Hyundai i30 patrí medzi najpredávanejšie modely na Slovensku. V ponuke sa síce nachádza aj s atmosférickým motorom, nás však teraz viacej zaujíma mild-hybridný štvorvalec 1,5 T-GDi s výkonom 159 koní spojený so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Tento model je dostupný vo výbave Family, ktorá obsahuje všetko podstatné. Ak je pre vás dôležitá bezpečnosť vozidla, tak práve Hyundai i30 ponúka mimoriadne širokú aktívnu aj pasívnu bezpečnostnú výbavu ako štandard. Vďaka mil-hybridnej technológií dokážete pri jazde v meste ušetriť nejaké deci paliva a od nízkych otáčok sa spoľahnúť na spontánnejšiu reakciu na stlačenie plynového pedálu.

Škoda Fabia – 150 koní
Škoda Fabia
Foto: startstop.sk, Jakub Šuplata

Za rovnakú cenu ako Hyundai i30 je k dispozícii aj Škoda Fabia s osvedčeným štvorvalcom 1,5 TSI s výkonom 150 koní. Je to vlastne taká zakamuflovaná Fabia RS, páčia sa nám na nej jazdné vlastnosti, brzdy a schopnosť motora pri nízkej záťaži jazdiť s veľmi rozumnou spotrebou. Na rozdiel od i30 je Fabia dostupná len so 7-stupňovou automatickou prevodovkou DSG.

TOP 3 najvýkonnejšie jazdené autá do 20 000 eur nájdete na ĎALŠEJ STRANE.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.7 / 5. Počet hodnotení 52

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
Predchádzajúci článokIkonický McLaren P1 dostane nástupcu. Prvé parametre vás posadia na zadok
Nasledujúci článokKonečne z Bratislavy do Košíc po diaľnici? Na Slovensku začne o 2 mesiace platiť prelomový nový zákon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here