Domov News FIAT vylepšil svoje dodávky, prekvapia pohonom

FIAT vylepšil svoje dodávky, prekvapia pohonom

FIAT
Foto: FIAT
Nové E-Doblò a Doblò

Cieľom nového modelu Doblò je urobiť zmenu vo svete e-mobility. Dosiahnuť to chce s novou generáciou BEV, ktorá ponúka účinnejší elektromotor s pôsobivým dojazdom 330 km v kombinovanom cykle WLTP. Celková účinnosť vozidla umožňuje vodičovi dosiahnuť maximálnu rýchlosť 135 km/h a zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 11,2 sekundy.

Nová elektrická verzia je tiež vybavená páčkami na voľbu rekuperačného brzdenia, ktoré je k dispozícii v troch úrovniach. Na zvýšenie výkonu sú k dispozícii jazdné režimy Normal, Eco a Power. Premiéru má u E-Doblò aj tepelné čerpadlo. Vďaka 7,4 kW palubnej nabíjačke a voliteľnej 11 kW trojfázovej nabíjačke umožňuje nové E-Doblò efektívne nabíjanie bez ohľadu na dostupnú infraštruktúru. Štandardné jednosmerné rýchlonabíjanie ponúka výkon 100 kW, čo umožňuje nabiť batériu na 80 % kapacity za 30 minút. Nové Doblò je ponúkané aj s užitočnou elektrickou zásuvkou Magic Plug, ktorá zákazníkom umožňuje disponovať správnym prúdom v rade špecifických situácií, akými sú potrebné pripojenie náradia, funkčnosť mobilnej dielne alebo použitie rôznych systémov až do 400 V.

FIAT
Foto: FIAT
Bezpečnosť

Pokiaľ ide o bezpečnosť, hlavný pokrok spočíva vo vylepšení zrkadla Magic Mirror, ktoré je teraz vybavené novou digitálnou technológiou. Tá obsahuje dve kamery – jedna je umiestnená pod pravým spätným zrkadlom a druhá nad zadnými dverami. Tieto kamery poskytujú v spätnom zrkadle tri rôzne pohľady, čo umožňuje vodičovi vykonávať bezpečnejšie manévre.

Kompletná ponuka systémov ADAS je teraz štandardom ako pre Doblò, tak aj pre E-Doblò. Úžitkové vozidlo prichádza s novým dizajnom prednej časti a novými svetlometmi vo verzii ecoLED, ďalšími odtieňmi karosérie, ako sú modrá Volare Blu či zelená Toscana (len pre verziu combi), a novým logom na zadnej časti.

Interiéry boli modernizované prostredníctvom nového volantu s novým logom FIAT a nových vylepšených tkanín sedadiel. Celý vnútorný priestor bol prispôsobený špecifickým potrebám zákazníkov a ponúka rôzne konfigurácie sedadiel a úložného priestoru. Vďaka tomu je poskytnutá maximálna flexibilita počas jazdy a prepravy. Veľká pozornosť bola venovaná aj akustickému komfortu znižujúcemu priemernú hlučnosť. Jednu z hlavných inovácií reprezentuje Smartphone Station, ktorá vodičovi umožňuje ovládať každé zariadenie infotainmentu na svojom smartfóne pomocou tlačidiel na volante alebo hlasových príkazov. Nové Doblò ponúka aj 10“ dotykové rádio v kombinácii so zadnou kamerou. Nové 10” rádio Uconnect s farebným dotykovým displejom je vybavené integrovanou navigáciou, ktorá zobrazuje všetky potrebné body záujmu. Rádio je kompatibilné s funkciami Apple CarPlay a Android Auto a ponúka 10“ plnofarebný digitálny displej s možnosťou prispôsobenia.

Foto: FIAT
POKRAČOVANIE NA ĎALŠEJ STRANE

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hodnotení 11

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
3
ZDROJFIAT
Predchádzajúci článokVo VW zúria, Stellantis bude dovážať lacné čínske elektromobily
Nasledujúci článokBratislava sa lúči s hranatými trolejbusmi, cestujúcich naposledy odvezú v nedeľu