Domov News Najstaršia kórejská automobilka mení svoj názov

Najstaršia kórejská automobilka mení svoj názov

Foto: startstop.sk, Jakub Šuplata

Známa kórejská automobilka mení svoje meno. Kórejské automobilky sa za posledné roky plne stabilizovali na európskych automobilových trhoch. Medzi jasných lídrov patria Hyundai a Kia, ale na našich cestách stretávame aj iné značky z tejto ázijskej krajiny. Aktuálne je reč o automobilke SsangYong.

Známa kórejská automobilka SsangYong sa rozhodla, že zmení svoje meno. No táto zmena sa netýka paušálne všetkých trhov. Napríklad na našom, ale aj českom trhu, sa stále budeme stretávať s názvom SsangYong, čo v podstate znamená „dva draky“. Automobilka však okrem nového mena na niektorých trhoch oznámila aj vcelku zaujímavú smršť noviniek.

Foto: starststop.sk, Jakub Šuplata
Investor to vzal do vlastných rúk

Táto kórejská značka si rozhodne prežila pomerne turbulentné časy. K zmene mena v niektorých krajinách už došlo a my sme si to ani nestačili všimnúť. Nový investor, ktorý prebral automobilku ešte v roku 2022, má so značkou pomerne slušné plány. Investor chce pravdepodobne pokračovať vo svojej stratégii a ešte viac podporovať slušný predaj v Európe. To všetko v niektorých krajinách s novým názvom aj novým logom.

Na niektorých trhoch sa označenie značky SsangYong mení na názov KG Mobility, alebo iba jednoducho KGM. Na iných trhoch sa zasa k aktuálnemu názvu SsangYong pridáva ešte dodatok „by KGM“. SsangYong, respektíve KG Mobility, nesie hrdo titul najstaršej juhokórejskej automobilky. S príchodom nového investora sa rozšírili aj možnosti a finančné zabezpečenie. SsangYong, respektíve KGM sa tak môže plne sústrediť na vývoj nových technológií a modelov pre celosvetové trhy.

Foto: starststop.sk, Jakub Šuplata
Svitá na lepšie časy?

Na našom trhu si značka SsangYong by KGM získala pomerne slušné postavenie. Medzi obľúbené modely patria SUV Korando, ale aj pick-up Musso Grand či väčšie SUV Rexton. V prípade SsangYongu rozhodne platí, že ponúka vysokú pridanú hodnotu za rozumné peniaze. A vďaka novým investorom a vynovenej identite značky by mohlo svitať na lepšie časy. Či sa to tejto ambicióznej a zároveň najstaršej juhokórejskej značke podarí, ukáže až čas. Ale rozhodne nás čaká záplava nových modelov, na ktoré sa môžeme tešiť už v krátkej budúcnosti.

Foto: starststop.sk, Jakub Šuplata

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.4 / 5. Počet hodnotení 65

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS SsangYong
Predchádzajúci článokAj desiatky rokov staré BMW môžu mať originálne diely
Nasledujúci článokNový Mercedes-AMG E 53 je šesťvalcový plugin s výkonom 612 koní

3 COMMENTS

  1. Rozhodne by mali zmeniť meno v eu a aj logo, vrátane Hyundaia, ale KGM isto nie, ale nájsť si na to firmu, čo to vie robiť

    • Mne osobne sa kórejské značky páčia najviac. A keď porovnám výbavu a cenu s inými značkami, tak jednoznačne vedie Kórea. Ja by som ssangyong keďže chcú byť na eu trhu premenoval na TD. Ako Two Dragons a do znaku dal dáke dva pekné draky.

  2. Mali by niečo robiť z motormi lebo majú dosť vysokú spotrebu.
    Názov mi nevadí len spotreba

Comments are closed.