Domov MOTO Moto News Naháč Yamaha MT-07 prešiel faceliftom, na čo sa môžete tešiť?

Naháč Yamaha MT-07 prešiel faceliftom, na čo sa môžete tešiť?

Yamaha nám pre rok 2021 predstavila tiež jednu novinku. Presnejšie sa jedná o facelift dobre známeho naháča pod označením MT-07 a je jedným z najpredávanejších modelov svojej kategórie.

Motor ostal starý dobrý dvojvalec s označením CP2 o objeme 689 centimetrov kubických, disponuje výkonom 73 koní a maximálnym krútiacim momentom 67 Nm. Taktiež spĺňa normu EURO 5 a zároveň Yamaha sľubuje aj lepší zvuk motora.
Po technickej stránke bola prepracovaná aj brzdová sústava, zväčšil sa priemer predných kotúčov ktoré majú hodnotu 298 milimetrov čo je o 16 milimetrov viac ako mal model v roku 2020.
Novinkou je aj nový invertovaný LCD panel prístrojovej dosky, či plne diodové osvetlenie vrátanie smerových svetiel.

Najpodstatnejšou zmenou však prešla predná časť kapotáže a predné svetlomety. Nasávanie vzduchu je symetricky zakomponované na obe strany kapotáže ktorá dostala aj ostrejšie hrany, čo prispelo k agresívnejším tvarom. Na novo zapracovaný svetlomet dostal LED pozičné svetla na každú stranu. Samotný svetlomet plní úlohu ako stretávacích, tak aj diaľkových svetiel.
Yamaha sa ho snažila vizuálne zapracovať do svojej modelovej rady MT, výsledok pôsobí ako by motorka patrila do sci-fi filmu.

Nová stavba, nový pocit

Výška sedla je na hodnote 805 milimetrov a s hmotnosťou 184 kilogramov, Yamaha sľubuje príjemný jazdný zážitok. Nová rada MT07 prináša aj zúžené hliníkové riadidlá, ktoré sú na oboch stranách o 15 milimetrov dlhšie, čím sa na novej MT-čke sedí asertívnejšie a zároveň pri jazde pôsobí dojmom väčšieho stroja.
Palivová nádrž má i naďalej objem 14 litrov a pri spotrebe motora 4,2 litra, ktoré udáva výrobca, je reálny dojazd skoro 300 kilometrov. Samozrejme záleží ako veľmi budete ťahať s pravou rukou.

Samozrejme dizajn je individuálnou záležitosťou, ale nám sa v redakcii zapáčil. Už sa nevieme dočkať kedy ju dostaneme na test a budeme sa tak môcť spolu s vami podeliť o naše jazdné zážitky.
Kolesami nadol priatelia.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVW predstavil najsilnejší Golf R všetkých čias, Akrapovič v ňom nechýba
Nasledujúci článokBude toto štvrtá generácia Škody Superb? Spolieha sa na Enyaq?