Domov News Renault Arkana po facelifte je už na Slovensku. Zmenili sa ceny?

Renault Arkana po facelifte je už na Slovensku. Zmenili sa ceny?

Foto: Renault

Renault Arkana sa na európskom trhu predáva od októbra 2020, takže po troch rokoch bol ideálny čas na jemný facelift. Ten, samozrejme, aj prišiel a inovovaný model prichádza aj na slovenský trh.

Renault uvádza, že doteraz dokázal predať vyše 163-tisíc kusov tohto modelu. Keďže tradičný model segmentu C, Renault Mégane, sa predáva v elektrickej verzii E-Tech, Arkana je častou alternatívou pre tých zákazníkov, ktorí chcú naďalej jazdiť vo vozidle so spaľovacím motorom. Aj keď, istá miera elektrifikácie im vôbec neprekáža, pretože práve hybridná verzia s výkonom 145 koní je tá najpredávanejšia (63 %). Agregát vyskladaný z benzínového atmosférického motora, malého elektromotora a malej batérie dokáže spotrebu zraziť naozaj na minimum, čo dokáže osloviť široké spektrum zákazníkov. Podľa interných údajov je práve nízka spotreba druhý najčastejší dôvod (po dizajne), prečo sa zákazníci rozhodnú práve pre hybridnú Arkanu.

Renault Arkana
Foto: Renault
Čo je nové?

Čo sa teda zmenilo? Nová Arkana, samozrejme, hrdo nesie nové logo „Nouvel’R“, ktoré je integrované do masky chladiča. Dizajn loga slúži aj ako základ pre motív mriežky chladiča, ktorý je teraz založený na opakovaní malých kosoštvorcov. Bočné línie každého dieliku vizuálne vyniknú vďaka 3D efektu. V závislosti od verzie (Evolution, Techno, Esprit Alpine) sa tieto línie dodávajú v čiernej farbe, saténovom chróme alebo čiernom chróme. Svetlomety dostali modernejšiu dymovú kryštálovú úpravu. Chróm na ozdobných prvkoch sa vytratil, namiesto neho na exteriéri Arkany vidíme čiernu farbu v niekoľkých prevedeniach, vrátane saténovej či vysokolesklej farbe. Do konfigurátoru bola pridaná nová modrá farba karosérie Nocturne.

Foto: Renault

Podobne ako najnovšie modely značky Renault, aj Arkana je teraz k dispozícii v špičkovej výbave Esprit Alpine so športovo-elegantným vzhľadom. Nové sú 19-palcové disky kolies s azúrovým dizajnom a aerodynamiku dverí batožinového priestoru zlepšuje nový spojler s dvojitým výrezom kopírujúcim tvar strechy. Drobné zmeny sa udiali aj v interiéri. Sedadlá majú nový typ čalúnenia s vyšším podielom semišu a materiálov pochádzajúcich z biologických zdrojov. V prípade verzie Esprit Alpine majú sedadlá typické modré prešívanie a logo Alpine na operadle. Výplne dverí a volant majú modro-bielo-červené prešívanie, zatiaľ čo prístrojová doska pred spolujazdcom má bridlicový efekt. Bez ohľadu na zvolený motor sú všetky verzie Esprit Alpine vybavené elektronickým radením e-shifter bez mechanických káblov.

Renault Arkana Esprit Alpine interiér
Foto: Renault
Tri stupne výbav

Ponuka výbav sa zúžila na tri stupne: Evolution, Techno a Esprit Alpine. Základ ponuky tvorí mild-hybrid s výkonom 140 koní a výbavou Evolution za 25.900 €. Už tento model obsahuje prvky ako napríklad full-LED predné svetlomety, systém varovania pred opustením jazdného pruhu s aktívnou korekciou jazdnej dráhy, 17-palcové zliatinové disky kolies, zadné parkovacie senzory so zadnou kamerou, automatickú klimatizáciu, automatické prepínanie diaľkových svetiel či multimediálny systém Easy Link so 7-palcovou dotykovou obrazovkou.

Renault Arkana Esprit Alpine zadné sedadlá
Foto: Renault

Vyššia výbava Techno je k dispozícii za 28.200 € a pridáva navyše napríklad systém sledovania mŕtveho uhlu, systém Multi-sense s ambientným osvetlením interiéru, 18-palcové kolesá, 9,3-palcovú obrazovku multimediálneho systému, športový predný nárazník s integrovanou lištou F1 či zatmavené zadné okná. Full hybrid s výkonom 145 koní sa v tejto výbave predáva za 29.700 eur. Vrcholnú výbavu Esprit Alpine je možné kombinovať s full hybridom (32.600 eur) alebo mild-hybridom s výkonom 160 koní (32.300 €). Obsahuje napríklad vyhrievanie predných sedadiel, volant potiahnutý perforovanou umelou kožou s farebným prešívaním, adaptívny tempomat, zadný difúzor s 2 koncovkami výfuku alebo 19″ disky kolies z ľahkých zliatin.

Hlasovanie v ankete Auto Roka Slovensko 2024 – Hlas Verejnosti je spustené, hlasovať za svojho favorita a vyhrať zaujímavé ceny môžete TU.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 28

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAuto Roka Slovensko spoznalo osem finalistov, spustené je aj internetové hlasovanie
Nasledujúci článokAudi Q7 opäť mení tvár, vylepšenia sa týkajú najmä…