Domov News Zelené peklo sa dočkalo, Nürburgring dostane nový asfalt

Zelené peklo sa dočkalo, Nürburgring dostane nový asfalt

Foto: Honda

„Zelené peklo“ prechádza úpravami. Obľúbený nemecký okruh Nürburgring aktuálne prechádza zmenami. Ako každý rok, časť okruhu dostáva nový asfalt, aby aj naďalej mohol potrápiť či naučiť zručnosti mnohých automobilových nadšencov.

„Zelené peklo“ v Nürburgringu rozhodne láka mnohých automobilových nadšencov z celého sveta. Tisícky motoristov si otestuje svoje zručnosti a naučí sa svoje auto aj lepšie spoznať a ovládať. Ak sa k tomu všetkému pripočíta aj množstvo testovacích jázd mnohých automobiliek, ktoré sa na tomto legendárnom okruhu pravidelne uskutočňujú, je jasné, že okruh a hlavne jeho asfaltový koberec dostávajú zabrať.

Foto: Porsche
Milióny na rekonštrukciu každý rok

Vďaka vysokej miere využívania tohto okruhu dochádza k značnému opotrebeniu asfaltu. Aj preto tu každú zimu prebiehajú stavebné práce, ktoré sa snažia udržiavať „Zelené peklo“ v čo najlepšej kondícii. Pre zachovanie jeho maximálnej bezpečnosti a modernosti sa rozhodol počas tejto zimy prevádzkovateľ okruhu investovať čiastku okolo 3 miliónov eur. Tento rok sa dočkal svojho nového asfaltu úsek zvaný Fuchsröhre.

V prípade tohto úseku ide o jeden z tých asi najnebezpečnejších a najnáročnejších úsekov na trati. Investované milióny eur zabezpečia v tomto úseku niečo okolo jedného kilometra nového podkladu a asfaltového koberca. A každoročne sa zhruba rovnaká dĺžka vymení na inom úseku trate. Obdobie mimo sezóny hrá do karát práve takejto čiastočnej rekonštrukcii. Komplexná rekonštrukcia by si vyžiadala jednak veľa finančných prostriedkov a tiež by aj obmedzila kalendár počas sezóny.

Foto: Renault
Slušná cena za skvelý zážitok

Tento rok sa však okruh Nürburgring nedočká iba časti nového asfaltu. Tento legendárny okruh totiž dostane aj rekonštrukciu boxovej uličky, ktorá by mala prebiehať práve v najbližších dňoch. Kalendár na túto sezónu však nedáva rozhodne veľa príležitostí na zlyhanie. Pracovníci musia odvádzať vysoko kvalitnú prácu, keďže sezóna na tomto okruhu sa začína už v polovici marca. Na dokončenie všetkých stavebných prác a úprav tak zostáva už skutočne iba zopár dní.

Na trati sa inštaluje aj systém pre detekciu nehôd či incidentov a kamery, ktoré snímajú, čo sa aktuálne na trati deje. Vďaka tomuto komplexnému systému sa aj zamestnanci okruhu lepšie zorientujú v prípade potrebného zásahu na trati. Ak plánujete, že sa na tento okruh vyberiete, zajazdiť si na ňom môžete už za 30 eur. Prevádzkovateľ však na biznis využíva všetky dostupné možnosti – fanúšikovia majú možnosť si kúpiť “starý asfalt” zarámovaný do obrazu a vystaviť si ho napríklad v obývačke, spálni či garáži.

Foto: Honda

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAuto.cz
Predchádzajúci článokPrvé nové auto značky za 13 rokov – Lancia Ypsilon
Nasledujúci článokFord Transit Custom MS-RT – športovec v tele dodávky