Domov News BMW zdokonalilo svoju vrcholnú verziu M135i xDrive

BMW zdokonalilo svoju vrcholnú verziu M135i xDrive

Nové nastavenie podvozka, vylepšené pružiny, tlmiče a upravené hlasivky posúvajú výkon hot-hatchu o level vyššie. Nechýba ani zlepšenie jazdných vlastností. To je nové BMW M135i xDrive.

Do detailov upravené technológie podvozka vyrobeného presne na mieru prinášajú ešte lepšie jazdné vlastnosti aj pri ostrých jazdách napríklad na okruhu. Upravená trakcia tiež zlepšila držanie vozidla na ceste aj pri rýchlych prejazdoch zákrutami. Odklony predných kolies sa zvýšili, aby sa upravila absorpcia bočných síl pri prejazde zákrut.

Nové dodatočne použité hydraulické uloženie zaisťuje pripevnenie lichobežníkových priečnych ramien prednej nápravy, prepracované boli aj úchyty vlečných a riadiacich ramien na zadnej náprave. Nové nastavenie pruženia a tlmenia výrazne upravila nakláňania v zákrutách. Môžeme teda povedať, že s ostrým hot-hatchom sa zákrut báť určite nemusíte. Podvozok dokonale dopĺňa športové vlastnosti motora a vynikajúco spolupracuje aj s pohonom všetkých kolies xDrive.

Už v štandarde sa BMW M135i xDrive dodáva s obmedzovaním preklzu kolies umiestneným blízko aktuátora (lineárny pohon prevádzajúci rotačný pohyb na priamočiary) integrovaného do riadiacej jednotky motora. Vo výsledku umožňuje ovládať trakciu až desaťkrát rýchlejšie ako pri bežných systémoch a to najmä pri rozbiehaní, na klzkom povrchu a počas dynamických prejazdov zákrut.

Okrem toho na ovládanie predných kolies využíva aj mechanický samosvorný diferenciál. Súčasťou štandardnej výbavy vozidla je aj osemstupňová prevodovka Steptronic Sport. Vďaka 36-percentnej svornosti pri akcelerácii a 26-percentnej pri predbiehaní je diferenciál schopný prenášať na predné koleso. Podľa potreby aj s lepšou priľnavosťou a dodatočným krútiacim momentom. Čo sa ešte týka štandardnej výbavy, súčasťou je aj špeciálne vyladené riadenie M Sport a skvele výkonné brzdy M Sport. Kompaktný športový hatchback sa obúva do 18-palcových M diskov z ľahkých zliatin. Možnosťou sú však aj 19-palcové disky tiež z ľahkých zliatin v rôznych dizajnových vyhotoveniach.

Športovejší zážitok aj v interiéri

BMW M135i xDrive disponuje štvorvalcovým motorom, ktorý vytvára výkon 225 kW (306 koní) s technológiou BMW TwinPower Turbo pod kapotou. Avšak výfukový systém s dvojitými koncovkami vytvára charakteristický akustický prejav. Športový zvuk sa prenáša aj do interiéru pre lepší zážitok z jazdy, kde ho starostlivo zosilňujú reproduktory audiosystému.

Nové výrazné lakovania

Ponuka lakovaní zbohatla aj o nové obzvlášť výrazné farby. Sprevádzajú vylepšenia výkonu a rovnako podčiarkujú aj individuálny charakter modelu. Niektoré laky z ponuky BMW Individual a špeciálne požiadavky zákazníkov teraz možno začleniť priamo do výrobného závodu BMW Group v Lipsku, kde tento kompaktný model vzniká. Medzi nové lakovania karosérie patrí žltý nemetalický M odtieň laku Sao Paulo Yellow, matné povrchové úpravy vo farbách oranžová metalíza Frozen Orange a sivá metalíza Frozen Pure Grey.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokRenault usilovne pracuje na svojej vodíkovej budúcnosti
Nasledujúci článokNová generácia Range Roveru je odhalená ešte pred premiérou, môže za to únik