Domov News Špekulácie skončili, Škoda Enyaq sa bude vyrábať v…

Špekulácie skončili, Škoda Enyaq sa bude vyrábať v…

Špekulácie o výrobe elektrického modelu Škoda Enyaq skončili. Mladoboleslavská automobilka rozhodla o tom, že výroba elektrických modelov zostane práve v Mladej Boleslavi. Toto rozhodnutie muselo padnúť až od dozornej rady koncernu Volkswagen.

Špekulácie o presune výroby modelov Škoda Enyaq boli pomerne rušné. Ešte počas leta sa v kuloároch šepkalo, že by sa mohla výroba presunúť napríklad do Nemecka. Avšak ešte tento rok sa Škoda posunie ďalej a rozšíri kapacity výroby batériových systémov. Chcú týmto krokom vyhovieť rastúcemu záujmu o elektrické modely na takmer všetkých trhoch, kde automobilka pôsobí.

Foto: Škoda
Dôvera v správnu stratégiu

Rozhodnutie o ponechaní výroby elektrických modelov Enyaq v Mladej Boleslavi je veľmi dôležité rozhodnutie pre rozvoj celej spoločnosti Škoda Auto. Rovnako tak toto rozhodnutie je v súlade so stratégiou Next Level Škoda Strategy 2030, kde sa za hlavný cieľ kladie udržateľnosť. Škoda chce aj naďalej pokračovať v pokročilej elektrifikácii svojho modelového radu vozidiel. Rovnako tak plánuje predstaviť celkovo 6 elektrických modelov. Medzi tieto modely sa radí aj nová generácia Škody Enyaq na modernizovanej podvozkovej platforme.

Táto správa určite patrí medzi pozitívne informácie aj pre český priemysel a hospodárstvo krajiny. Okrem samotných elektromobilov sa v Mladej Boleslavi vyrábajú aj batériové systémy a to nielen pre Enyaq, ale aj pre iné modely koncernu Volkswagen. O budúcu konkurencieschopnosť sa má postarať neustále vzdelávanie zamestnancov. To by malo viesť ku zvýšenej pracovnej produktivite a zvýšeniu výrobných kapacít.

Foto: Škoda
Mladá Boleslav má svoje prvenstvo

Samotní odborári automobilky Škoda vnímajú rozhodnutie koncernovej dozornej rady ako prejav dôvery voči stratégii automobilky. Zároveň ide aj o prísľub zachovania výroby konvenčných, ale aj elektrických modelov na území Českej republiky. Ešte v roku 2020 sa dočkal výrobný závod v Mladej Boleslavi komplexnej modernizácie za 32 miliónov eur. To z neho urobilo vôbec prvý výrobný závod koncernu Volkswagen, ktorý paralelne vyrába vozidlá so spaľovacími motormi s platformou MQB a elektromobily na platforme MEB.

Foto: Škoda

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.7 / 5. Počet hodnotení 20

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJŠkoda
Predchádzajúci článokDonald Trump kritizuje elektromobily, ich dotovanie by zrušil
Nasledujúci článokBMW X5 Protection VR6 odolá streľbe zo samopalu aj granátu