Domov News Identita auta, ktorého EČV našli v Gaze, je odhalená

Identita auta, ktorého EČV našli v Gaze, je odhalená

Foto: X/Israel

26. decembra bola na účte štátu Izrael na sociálnej sieti X zverejnené video zo skladu zbraní v Gaze, ktorý našli izraelskí vojaci. Na tom by nebolo nič nezvyčajné, pokiaľ by sa medzi množstvom zbraní a granátov nenachádzala aj tabuľka so slovenským evidenčným číslom. Televízii JOJ sa podarilo odhaliť identitu vozidla, ktorému malo košické evidenčné číslo patriť. 

Automobil ešte v roku 2021 inzerovala spoločnosť Business Lease. Ide o Peugeot Partner, ktorý bol na Slovensku prvýkrát zaregistrovaný v roku 2018. Televízii JOJ sa podarilo zistiť, že vozidlo kúpila právnická osoba 1. októbra 2018. Peugeot bol 22. októbra 2021 ešte inzerovaný, ale už 2. novembra bol odhlásený z evidencie a viac ho nikto nevidel. Podľa záznamov nebolo ukradnuté. Televízia JOJ ďalej dopĺňa, že v čase jeho kúpy bola trhová hodnota vozidla 19 000 eur. Za tri roky malo najazdených 187-tisíc kilometrov, a to bez škodovej udalosti. Kde sa vozidlo nachádza v súčasnosti, nie je známe. Pravdepodobne ho niekto odhlásil a predal. Televízia JOJ tieto informácie získala z verejných databáz pomocou EČV na záberoch izraelskej armády. Foto vozidla nájdete TU.

Čo sa týka EČV, len dodávame, že v prípade, ak majiteľ vozidlo vyradí z evidencie dočasne, polícii odovzdá malý aj veľký technický preukaz, ale evidenčné číslo na vozidle zostáva. Majiteľ však na vozidle nesmie jazdiť a na požiadanie ho musí sprístupniť príslušníkom policajného zboru.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2.5 / 5. Počet hodnotení 21

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJnoviny.sk
Predchádzajúci článokElektrický Volkswagen Golf GTI príde v roku 2026
Nasledujúci článokNové autá čelia oneskoreniam. Od roku 2020 meškala viac než polovica