Domov Elektromobilita Táto krajina zavádza povinný platobný roaming na verejných nabíjacích staniciach

Táto krajina zavádza povinný platobný roaming na verejných nabíjacích staniciach

Vláda si povedala dosť a zatočila s množstvom rôznych aplikácií jednotlivých poskytovateľov verejných nabíjacích staníc. Po novom bude možné za nabíjanie platiť prostredníctvom jednej platobnej služby.

Vláda vo Veľkej Británii predstavila súbor nových opatrení a pravidiel týkajúcich sa poskytovania verejných rýchlonabíjacích staníc pre elektromobily. Ich cieľom je zlepšiť skúsenosti vodičov elektromobilov a ukončiť frustráciu tých motoristov, ktorí prichádzajú k chybným alebo nefunkčným nabíjačkám. Nové nariadenia o verejných nabíjacích bodoch riešia existujúce problémy s infraštruktúrou nabíjacích bodov tým, že nariaďujú určité konzistentné normy, ktoré musia uplatňovať všetci operátori. Pravidlá sa týkajú platieb, cien, údajov aj spoľahlivosti. Výsledkom má byť používanie verejných nabíjacích staníc s väčšou istotou, ktorá má motivovať aj ostatných vodičov, aby postupne presadli do vozidiel s výlučne elektrickým pohonom.

Jedným z najpodstatnejších pravidiel je, že nabíjacia stanica musí vykazovať 99-percentnú spoľahlivosť. Operátori tak budú musieť zabezpečiť, že nabíjacie miesta budú udržiavané v plne prevádzkyschopnom stave. Predpisy tiež nariaďujú, že nabíjacie body musia zobrazovať ceny v „centoch za kilowatthodinu“. Nabíjačky musia taktiež akceptovať bezkontaktné platby a umožniť platobný roaming, takže vodiči už nebudú musieť sťahovať viacero aplikácií pre rôznych operátorov, ale budú môcť platiť viacerým poskytovateľom prostredníctvom jednej platobnej služby. Operátorom taktiež pribudne povinnosť poskytovať live údaje o dostupnosti nabíjacieho bodu a poskytovať nepretržitú, 24-hodinovú linku pomoci pomáhajúcu vodičom, ktorí majú problémy s používaním akéhokoľvek verejného nabíjacieho bodu.

Operátori nabíjacích staníc majú teraz rok na vykonanie uvedených zmien a ich zavedenie do praxe. Výnimkou z pravidiel sú pomalé verejné nabíjačky s výkonom pod 8 kW. Tie sa väčšinou nachádzajú na uliciach a zvyčajne ich používajú miestny vodiči, ktorí poznajú platobnú aplikáciu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAuto Express
Predchádzajúci článokAston Martin Valour – V12, 715 koní, manuál a ušľachtilý rodokmeň
Nasledujúci článokŠéf 2. najpredávanejšej značky v Európe nemôže spávať. Bojí sa krokov Číny