Domov News Hyundai chce rozvíjať tuning, pomôcť má koncept NPX1

Hyundai chce rozvíjať tuning, pomôcť má koncept NPX1

Tokio zažilo premiéru konceptu NPX1. Hyundai a jeho športová divízia N posúva športové elektromobily na novú úroveň.

Športová divízia N kórejskej značky Hyundai rozhodne nezaspala na vavrínoch a pripravuje zaujímavé a hlavne športovo ladené automobily. Tie ulahodia oku a prinesú aj zážitok zo športovej jazdy. Počas autosalónu v japonskom Tokiu automobilka zverejnila zaujímavý koncept s názvom NPX1. V tomto prípade však nejde o pretekárske náčinie, ale o ukážku nových doplnkov z dielne divízie N Performance nie len pre model Ioniq 5.

Foto: Hyundai
Dravý exteriér neunikne pohľadu

Koncept ukazuje, kam môžu siahať možnosti úprav, ak vlastníte model Hyundai N. Na tomto koncepte nájdeme jasne viditeľný prepracovaný predný nárazník spolu s karbónovým splitterom. Samotný splitter prechádza až k blatníkom, pod ktorými našli svoje miesto disky kolies z karbónu. Cieľom týchto doplnkov je jednoznačné zníženie hmotnosti. Koncept NPX1 dostal okrem iného aj kratšie pružiny a výkonnejšie brzdy.

Ostro športovo ladené sú aj doplnky v zadnej časti automobilu. Určite neprehliadnete masívny zadný spojler a veľký hranatý difúzor, ktoré celkovo definujú vzhľad zadnej časti tohto konceptu. Difúzor okrem funkčnej časti by mal vozidlo aj opticky rozširovať. Čo sa týka interiéru, ten zostáva stále zahalený. Všeobecne však tlačová správa od automobilky informovala o veľkej porcii alcantary a športových sedadlách s veľmi dobrým bočným vedením.

Hyundai NPX1 koncept
Foto: Hyundai
Chcú rozvíjať tuning

Joon Park, viceprezident N Brand Management Group, sa vyjadril k odhaleniu konceptu nasledovne: „V roku 2024 sa spoločnosť Hyundai Motor Company posunie vpred ako líder v oblasti nových tuningových dielov vhodných pre éru vysoko výkonných elektromobilov. To ukazuje aj koncept NPX1. Nechceme sa obmedzovať iba na tuningové diely. Vyvíjame aj nové funkcie pre softvéry v oblasti zvuku a kalibrácie vozidla pomocou aktualizácií OTA. To prinesie úplne novú kategóriu pre prispôsobovanie elektromobilov v spojení s tuningovou komunitou.“

Hyundai NPX1 koncept
Foto: Hyundai

Hyundai chce pokračovať v zdokonaľovaní všetkých doplnkov a taktiež neprestáva pracovať na ďalších novinkách. Koncept NPX1 ukázal, kam by mal smerovať vývoj automobilky v tejto oblasti. Na verejnosť a do ponuky by sa mal neskôr v priebehu tohto roka dostať aj katalóg doplnkov od divízie N Performance Parts.

Foto: Hyundai

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJHyundai
Predchádzajúci článokCurvature vám ukáže tie najlepšie cesty na svete, vrátane SR
Nasledujúci článokLotus Emeya ide do predaja, poznáme prvé ceny