Domov News Sériové MINI Aceman oficiálne: pohon, dojazd, FOTO + VIDEO

Sériové MINI Aceman oficiálne: pohon, dojazd, FOTO + VIDEO

Foto: MINI

MINI oslavuje premiéru prvého crossoveru v segmente prémiových malých vozidiel, ktorý prináša nový pohľad na kreatívne využitie priestoru. Aceman kombinuje kompaktné vonkajšie rozmery s čo najväčším priestorom pre cestujúcich a s plne elektrickým pohonom.

Progresívny dizajn nového MINI Aceman poskytuje priestor pre päť pohodlných sedadiel na dĺžke vozidla len o niečo viac ako štyri metre. S dĺžkou 4,07 metra, šírkou 1,75 metra a výškou 1,50 metra sa MINI Aceman veľkostne nachádza medzi modelmi Cooper a Countryman. Batožinový priestor má základný objem 300 litrov, pričom po sklopení zadných sedadiel je možné zväčšiť túto kapacitu na 1 005 litrov. Vďaka aerodynamickej prednej časti, krátkym previsom a funkčnému dvojpriestorovému dizajnu, dostal charakteristický princíp dizajnu značky Clever Use of Space (Šikovné využitie priestoru) nový, výrazný charakter. Všestranný charakter modelu Aceman zdôrazňujú štandardne dodávané strešné lyžiny, kolesá vo veľkostiach od 17 do 19 palcov a ochranné lišty proti podbehnutiu na prednej, zadnej aj bočných častiach vozidla.

MINI Aceman
Foto: MINI

Dizajn prednej časti modelu Aceman prináša výrazný vzhľad a nanovo ukazuje typické dizajnové prvky značky MINI, ako sú výrazné svetlomety a charakteristická predná maska. Jej prepracovaný osemuholníkový tvar stavia na tradičnom základnom motíve šesťuholníka. Okraj mriežky chladiča zasahuje do spodnej lišty v prednom nárazníku.

MINI Aceman
Foto: MINI

Klasické trojdielne členenie karosérie, grafické prvky okolo okien a strechy prešli viacerými úpravami. Rovný prechod medzi karosériou vozidla a sklenenými plochami optimalizuje aerodynamické vlastnosti v súlade s myšlienkou redukcie len na to podstatné. Výrazne tvarované a dozadu pretiahnuté ostré blatníky predstavujú v rámci rodiny MINI úplne jedinečný dizajnový prvok. Zadná časť odráža čistotu dizajnu s veľkými horizontálnymi plochami, ktoré zdôrazňujú široký a stabilný postoj. Typické vzpriamené zadné svetlá MINI rámujú stredné partie zadnej časti.

MINI Aceman je k dispozícii v štyroch rôznych výbavách. Na prednej ploche bočného prahu sa nachádza podlhovastý odznak odkazujúci na príslušnú verziu výbavy. Výbava Essential predstavuje maximálnu čistotu a redukovaný celkový vzhľad, pričom zvýrazňuje niektoré funkčné časti, ako napríklad logo v novom striebornom vyhotovení Vibrant Silver. Vo výbave Classic si zákazníci môžu zvoliť kontrastnú strechu a vonkajšie spätné zrkadlá v čiernej alebo bielej farbe. Predná maska dostala vysoko lesklú čiernu farbu, zatiaľ čo vnútorný povrch masky chladiča a nárazník používajú farbu karosérie.

Výbava Favored rozširuje individuálne expresívne schopnosti modelu Aceman o voliteľnú charakteristickú viacfarebnú strechu kombinovanú s bielymi krytmi zrkadiel a rámom mriežky chladiča striebornej farby Vibrant Silver. Maximálny športový šmrnc nového crossoveru sa prejavuje najmä vo výbave JCW. Inšpirovala sa motoristickým športom a má svoj vlastný charakteristický dizajn prednej aj zadnej časti. Predná maska dostala rám a špecifické logo JCW vo vysoko lesklej čiernej farbe, zatiaľ čo kontrastná strecha v červenej farbe Chili a červené pruhy na kapote podčiarkujú celkový mohutný vzhľad. Zadná časť dostala oveľa svalnatejší tvar a obloženie po celom obvode vo vysoko lesklej čiernej farbe.

POKRAČOVANIE NA ĎALŠEJ STRANE (INTERIÉR, VÝBAVA, POHON)

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
Predchádzajúci článokVeľké prekvapenie: Toto je nečakaný víťaz ankety Auto Roka Slovensko 2024

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here