Domov News Veľké prekvapenie: Toto je nečakaný víťaz ankety Auto Roka Slovensko 2024

Veľké prekvapenie: Toto je nečakaný víťaz ankety Auto Roka Slovensko 2024

Foto: Auto Roka Slovensko 2024

23. apríla 2024 počas galavečera v Styla Event Hall boli naživo vyhlásené výsledky 1. ročníka ankety Auto Roka Slovensko 2024 a Auto Roka Slovensko 2024 – Hlas Verejnosti.

Anketa Auto Roka Slovensko vznikla, aby ocenila tie najlepšie novo-uvedené autá, ktoré si verejnosť môže na našom trhu zakúpiť. Odborná porota na základe hlasovania vybrala spomedzi všetkých nových vozidiel, ktoré boli na slovenský trh uvedené v priebehu roka 2023, finalistov, ktorých bolo tento ročník 8, keďže automobily na 7. a 8. mieste získali rovnaký počet bodov. O priazeň odbornej poroty aj verejnosti sa tak uchádzali nasledovné vozidlá: BMW radu 5/i5, Honda CR-V, Hyundai IONIQ 6, Kia EV9, Mercedes-Benz Triedy E, Toyota Prius, Volvo EX30 a Volkswagen ID. Buzz.

Honda CR-V. Foto: Karol Gajdoš

Vozidlá finálovej osmičky boli slávnostne odhalené ešte 27. januára 2024 v priestoroch nákupného centra Shopping Palace Bratislava. V tento deň bolo spustené aj internetové hlasovanie v ankete Hlas Verejnosti, do ktorého sa zapojilo celkovo 27 876 hlasujúcich.

Auto Roka Slovensko 2024 – Hlas Verejnosti – výsledky

Na galavečeri boli partnerom a pozvaných hosťom z radu zástupcov automobiliek a novinárov odhalené výsledky internetového hlasovania Auto Roka Slovensko 2024 – Hlas Verejnosti. Najviac hlasov získala Honda CR-V.

Poradie Automobil Počet hlasov
1. Honda CR-V 6 103
2. Mercedes Triedy E 5 430
3. BMW radu 5/i5 5 231
4. Kia EV9 3 874
5. Volvo EX30 2 100
6. Toyota Prius 2 002
7. Hyundai IONIQ 6 1 605
8. VW ID. Buzz 1 531
Auto Roka Slovensko 2024
Foto: Marek Gorozdos

“Ďakujeme veľmi pekne, sme šťastní a najmä príjemne prekvapení. Robíme s Hondou na Slovensku dlhé roky a vieme veľmi dobre, čo predávame. Poznáme technické kvality našich vozidiel, preto vieme, že odborník ocení našu kvalitu, ale aby vozidlo mohlo získať najviac hlasov od verejnosti, to už vyžaduje omnoho viac. Musí tu mať vybudované renomé a byť populárne a to u výrobcu, ktorý nepochádza z Európy, nie je vôbec bežné. Preto sme za získané ocenenie nesmierne vďační a sme na neho patrične hrdí,” uviedol Ľubomír Konečný, PR manažér Honda Motor Europe Limited, organizačná zložka Slovensko.

Honda CR-V. Foto: Karol Gajdoš
Auto Roka Slovensko 2024 – výsledky

Po odovzdaní cien v ankete Auto Roka Slovensko 2024 – Hlas Verejnosti prišlo na rad vyhlásenie ankety Auto Roka Slovensko 2024. Tu prideľovala body odborná porota pozostávajúca z dvanástich členov (zoznam porotcov nájdete TU), pričom každý porotca podľa štatútu súťaže mohol udeliť finalistom maximálne 25 bodov. Podmienkami udeľovania bodov bolo, že porotca mohol jednému vozidlu udeliť maximálne 10 bodov a zároveň musel udeliť body minimálne piatim vozidlám. Hlasovanie bolo tajné.

Auto Roka Slovensko 2024
Foto: Marek Gorozdos

Výsledky ankety boli vyhlásené za mimoriadne transparentných podmienok – za prítomnosti notára bola pred publikom odlepená pečať z urny, v ktorej sa nachádzali zalepené hlasovacie lístky od členov poroty a jednotlivé body boli naživo pripočítavané do tabuľky. Počas sčítavania hlasov bolo zistené, že jeden hlasovací lístok bol neplatný – nespĺňal jednu z podmienok hlasovania, keďže body boli udelené len štyrom vozidlám. Priebežné výsledky ukazovali mimoriadne tesný súboj na čele. Napätie v sále sa dalo krájať. O víťazovi rozhodla až posledná otvorená obálka. Historicky prvým víťazom ankety Auto Roka Slovensko sa stal Mercedes-Benz Triedy E.

Mercedes-Benz Triedy E. Foto: Jakub Šuplata
Kompletné výsledky hlasovania Auto Roka Slovensko 2024:
Poradie Automobil Počet bodov
1. Mercedes Triedy E 54
2. Kia EV9 47
3. Volvo EX30 37
4. Honda CR-V 37
5. BMW radu 5/i5 36
6. Toyota Prius 31
7. Hyundai IONIQ 6 26
8. VW ID. Buzz 7

Keďže Volvo EX30 a Honda CR-V mali rovnaký počet bodov, o tretej priečke rozhodol vyšší počet udelených prvých miest (2 vs. 1).

Auto Roka Slovensko 2024
Foto: Marek Gorozdos
Mercedes-Benz Triedy E – auto roka na Slovensku aj v Česku

Trieda E už viac ako 75 rokov určuje štandard v segmente luxusných sedanov strednej triedy. Najnovšia generácia stelesňuje tradíciu a digitalizáciu a prináša našim zákazníkom komplexný digitálny zážitok. Mimoriadne nás teší, že Trieda E svojimi vlastnosťami presvedčila odbornú porotu a po Českej republike získala 1. miesto a titul Auto roka aj na Slovensku. Zároveň nás veľmi teší, že technologickú vyspelosť, nadčasový dizajn a širokú ponuku motorizácií, ktoré siahajú od úsporných až po vysoko výkonné a zahŕňajú benzínové, naftové a plug-in hybridné pohonné jednotky, vrátane unikátnej kombinácie mimoriadne efektívneho naftového a plug-in hybridného pohonu, ocenila aj široká verejnosť. Vďaka tomu získala Trieda E v čitateľskej ankete Auto roka Slovensko 2024 – Hlas Verejnosti výborné druhé miesto. V mene celého tímu Mercedes-Benz Slovakia ďakujem za obe ocenenia, ktoré potvrdzujú ambíciu značky prinášať na trh najžiadanejšie automobily,” uviedol Oliver Zink, generálny riaditeľ Mercedes-Benz Slovakia.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2.3 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKatastrofa u susedov: Zhorel luxusný elektromobil za 240 000 eur
Nasledujúci článokSériové MINI Aceman oficiálne: pohon, dojazd, FOTO + VIDEO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here