Domov News Nissan Interstar – po novom už aj na elektrinu

Nissan Interstar – po novom už aj na elektrinu

Foto: Nissan

Prichádza nová generáciu Nissanu Interstar, veľkej dodávky, ktorá bola skonštruovaná a zdokonalená tak, aby sa stala najmodernejším prírastkom do portfólia ľahkých úžitkových vozidiel Nissan. Tento model sa vyznačuje nielen väčšími rozmermi a všestrannosťou, vďaka čomu sa dá prispôsobiť tak, aby bol rovnako jedinečný ako zákazníci, ktorým slúži, ale je to aj prvá veľká dodávka Nissan dostupná so 100 % elektrickým pohonom bez kompromisov na úkor výkonu.

Úplne nový Nissan Interstar je prispôsobený rôznorodým a špecifickým potrebám podnikov všetkých tvarov a veľkostí a jeho prioritou je efektívnosť, maximálna kapacita a spokojnosť zákazníkov. Aj keď na našom trhu nie je Nissan žiadny nováčik v oblasti úžitkových automobilov, sme tu skôr zvyknutí na iné automobilky. Jeho výrazná predná mriežka, ktorá sa môže pochváliť dizajnom, ktorý pripomína nákladné vozidlo, umocňuje trvanlivé a kvalitné spracovanie. Interstar sa zameriava na praktickosť a výkon a je stelesnením spoľahlivosti a sily pre každodenné potreby na cestách.

Interstar sa dodáva so štandardnou zárukou Nissan na 5 rokov alebo 160 000 kilometrov, resp. 8 rokov alebo 160 000 kilometrov na batériu Interstar-e.

Foto: Nissan
Použiteľný dojazd, nielen do mesta

Úplne nový Interstar-e, prvá plne elektrická veľká dodávka Nissan, poskytne udržateľnejšiu jazdu bez kompromisov na úkor výkonu. 87 kWh batéria zabezpečí maximálny dojazd viac ako 460 kilometrov a umožní používateľom dostať sa za klientom
bez toho, aby sa museli obávať dĺžky dojazdu. DC nabíjanie umožňuje nabiť 252 km len za 30 minút a verzia na kratšie misie so 40 kWh batériou na približne 200 km. Zároveň jeho možnosti AC nabíjania zabezpečujú nabíjanie v depe od 10 do 100 % za menej ako 4 hodiny. Interstar-e je model určený predovšetkým na jazdu v mestách, preto spĺňa všetky mestské predpisy týkajúce sa znečistenia a kvality ovzdušia, čím poskytuje používateľom istotu, že sa pohybujú v mestách, kde sa dbá na ochranu životného prostredia, a pomáhajú udržiavať spoločnosť v pohybe.

Nissan Interstar
Foto: Nissan
Zaujímavé úžitkové vlastnosti

Či už hľadáte dostatočný dojazd na jedno nabitie alebo úspornú naftovú variantu, nová generácia Interstaru vám pomôže. Nový model bude vybavený špičkovou aerodynamikou vo svojej triede s 20 % znížením odporu vzduchu (SCx), čo zákazníkom pomôže ušetriť buď palivo alebo elektrickú energiu a maximalizovať dojazd a efektivitu podnikania. Nová generácia Interstaru sa môže pochváliť aj o 40 mm širšími bočnými dverami a o 100
mm dlhšou ložnou plochou, čo zákazníkom poskytuje ďalší dôležitý priestor na uloženie väčšieho množstva tovaru a služieb.

Foto: Nissan
Uvezie naozaj veľa

Úplne nová veľká dodávka Nissan sa môže pochváliť aj vážnou konkurencieschopnosťou v oblasti užitočného zaťaženia, ktoré dosahuje až 1,6 tony v prípade elektrickej verzie a takmer 2 tony v prípade variantov s naftovým pohonom, takže je o to vhodnejšia pre podniky, ktoré potrebujú premiestňovať ťažký náklad. Interstar novej generácie v dieselovej aj elektrickej verzii má maximálnu ťažnú kapacitu 2500 kg, čo umožňuje ťahať väčší sortiment výrobkov, tovaru alebo zariadení.

Nissan Interstar
Foto: Nissan
Komfort a manévrovateľnosť

Od predchádzajúcich generácií sa nový Interstar odlišuje aj prepracovaným interiérom, ktorý je navrhnutý s ohľadom na vodiča a cestujúcich. Odolné poťahy sedadiel spolu s vyhrievaným čelným sklom a sedadlami nielen chránia čalúnenie vozidla, ale poskytujú vodičom potrebný dodatočný komfort a oporu aj počas dlhšieho pobytu za volantom. Manévrovateľnosť nášho najnovšieho modelu sa tiež výrazne zlepšila, pretože v porovnaní so staršími verziami má lepší priemer otáčania o 1,5 metra, čo umožňuje plynulejšie prekonávanie zložitých mestských ulíc bez toho, aby sa znížila schopnosť prepravy nákladu.

Nissan Interstar
Foto: Nissan
Bezpečnosť na prvom mieste

Všetky modely Interstar novej generácie sú štandardne vybavené širokou škálou bezpečnostných prvkov vrátane systému núdzového brzdenia, systému varovania pred
ospalosťou a systému monitorovania tlaku v pneumatikách. Súčasťou tejto úplne novej ponuky je aj asistent pri ťahaní prívesu, ktorý zvyšuje bezpečnosť. Brzdový systém s jedným brzdovým valcom tiež zabezpečuje, že brzdný výkon je vždy optimalizovaný bez ohľadu na to, aké ťažké je vozidlo. Okrem toho sa reakčný čas Interstaru pri núdzovom brzdení skrátil oproti predchádzajúcej generácii modelov na polovicu, čo vodičom poskytuje ešte väčší pokoj a umožňuje im zostať za volantom v maximálnej možnej miere v bezpečí. Vzhľadom na to, že Nissan pokračuje v ceste k čistejšiemu, bezpečnejšiemu a inkluzívnejšiemu svetu – vrátane úplnej elektrifikácie radu ľahkých úžitkových vozidiel od roku 2026 – predstavuje Interstar novej generácie kľúčový krok.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Nissan
Predchádzajúci článokJazdený elektrický Golf, kúpiť či nekúpiť?
Nasledujúci článokGR Yaris za 108.000 eur. Toyota chce predať 300 kusov