Domov News Mercedes-Benz CLE – kabriolet na každý deň v roku

Mercedes-Benz CLE – kabriolet na každý deň v roku

Foto: Mercedes-Benz

S novým kabrioletom CLE pokračuje značka Mercedes-Benz vo svojej dlhej tradícii štvormiestnych vozidiel s otvorenou strechou. Expresívny dizajn, inteligentné technológie a luxusná výbava zaručujú radosť z jazdy na exkluzívnej úrovni. Tento nový model vychádza zo športového kupé CLE. Klasická tkanina, akustická mäkká strecha a ďalšie kvalitné detaily mu však dodávajú vlastný charakter. 

Mercedes vždy priniesol vo svojich kabrioletoch technológie, ktoré ste nemali šancu vidieť v modeloch s pevnou strechou. Elektrický veterný deflektorový systém AIRCAP a vykurovací systém AIRSCARF sú štandardnou výbavou. Oba systémy boli s novou generáciou vylepšené. Vďaka nim je jazda s otvorenou strechou v CLE aj pri chladných vonkajších teplotách príjemnejšia. AIRCAP sa skladá z dvoch prvkov: veterný deflektor na čelnom skle usmerňuje prúdenie vzduchu nad hlavami cestujúcich. Automatický veterný deflektor za zadnými hlavovými opierkami efektívnejšie znižuje turbulencie. AIRSCARF vytvára ešte teplejšie prúdenie vzduchu okolo krku a hrdla cestujúcich na predných sedadlách – dokonca aj v nepriaznivých veterných podmienkach.

Mercedes-Benz CLE kabrio
Foto: Mercedes-Benz
Strecha je samostatná kapitola

Viacvrstvová konštrukcia s rozsiahlou izoláciou poskytuje základ pre najlepší tepelný komfort vo všetkých ročných obdobiach. Znižuje tiež vietor a hluk pri jazde. Mäkká strecha sa otvára a zatvára do 20 sekúnd až do rýchlosti jazdy 60 km/h. Sériovo dodávaná elektrická priehradka automaticky oddelí zloženú mäkkú strechu od zvyšného batožinového priestoru.

Mercedes-Benz CLE kabrio
Foto: Mercedes-Benz
Príprava proti slnku

V interiéri nájdeme klasicky dva displeje. Voľne stojaci 12,3-palcový plne digitálny prístrojový displej a 11,9-palcový centrálny displej orientovaný na vodiča vo formáte na výšku. Ten môže byť elektricky naklonený z 15 na 40 stupňov, aby sa zabránilo rušivému oslneniu, keď je strecha dole. Ďalšou zaujímavosťou je voliteľné dynamické náladové osvetlenie. Svetelné pásy sa tiahnu z kokpitu cez dvere a zadné bočné panely až za zadné sedadlá. Aby sa zabránilo prílišnému zahrievaniu voliteľných kožených sedadiel v lete, majú špeciálny povlak, ktorý odráža slnečné blízke infračervené lúče. Vďaka tomu zostáva koža na priamom slnečnom svetle až o 12 stupňov chladnejšia ako neošetrená štandardná koža. Dokonca aj pri zatvorenej streche sa interiér menej zahrieva vďaka chladným poťahom sedadiel.

Mercedes-Benz CLE kabrio
Foto: Mercedes-Benz
Takmer rodinné auto

Ako najväčší kabriolet v segmente strednej triedy ponúka športový dvojdverový model vysokú úroveň komfortu na dlhé vzdialenosti pre štyri osoby. Rozmery sú: dĺžka 4 850 milimetrov, šírka 1 861 milimetrov, výška 1 424 milimetrov a rázvor 2 865 milimetrov. Najmä cestujúci vzadu profitujú z dodatočných 25 milimetrov rázvoru. Okrem iného majú o 72 milimetrov viac miesta na kolená a o 19 milimetrov viac miesta na ramená a lakte. Vďaka tomu je vozidlo výrazne priestrannejšie ako kabriolet Triedy C. Batožinový priestor s objemom 385 litrov (295 litrov zhora nadol) je mimoriadne praktický na každodenné použitie. V prípade potreby sa dá predĺžiť pomocou sklopných operadiel zadných sedadiel. Zákazníci ich môžu pohodlne zložiť z batožinového priestoru v pomere 60:40.

Mercedes-Benz CLE kabrio
Foto: Mercedes-Benz
Zvykne si na vaše rutiny

Vďaka umelej inteligencii ponúka MBUX aj novú úroveň personalizácie s automatizovanými komfortnými funkciami. Pri uvedení na trh budú môcť zákazníci používať šablóny pre štandardné rutiny. Príklady zahŕňajú “chladné dni” (vyhrievanie sedadiel sa zapína pri určitej vonkajšej teplote) alebo “rande v noci” (romantická hudba sa prehráva cez Bluetooth; okolité osvetlenie sa zmení na ružové). Používatelia pristupujú k šablónam prostredníctvom ovládaču na centrálnom displeji. Môžu tiež vytvárať svoje vlastné rutiny prepojením niekoľkých funkcií a podmienok.

Mercedes-Benz CLE kabrio
Foto: Mercedes-Benz
Prináša výnimočný jazdný zážitok

CLE kabrio ponúkne pri uvedení na trh štyri motory. Naftový dvojliter (CLE 220d) s výkonom 197 koní, benzínový dvojliter (CLE 200) s výkonom 204 koní a výkonnejší dvojliter (CLE 300 4MATIC) s výkonom 258 koní. Vrcholom ponuky je trojitrový šesťvalec (CLE 450 4MATIC) s výkonom až 381 koní. Všetky motory sú mild hybridy. Každý z nich má integrovaný štartér-generátor a 48-voltový palubný elektrický systém. Podvozok nového kabrioletu CLE umožňuje radosť z jazdy na kľukatých cestách. Zároveň ponúka výnimočný jazdný komfort na dlhých cestách. Komfortný podvozok, ktorý bol znížený o 15 milimetrov, je súčasťou štandardnej výbavy. Kombinuje mimoriadne komfortnú jazdu s citlivým športovým ovládaním. Ako voliteľná výbava je k dispozícii športové odpruženie s amplitúdovo selektívnym tlmiacim systémom. Voliteľný podvozok DYNAMIC BODY CONTROL umožňuje vysoko nastaviteľný zážitok z jazdy od extrémne športového cez komfortné až po nepretržité, adaptívne tlmenie vpredu aj vzadu. Aktívne odpruženie individuálne riadi tlmiace charakteristiky každého kolesa v spojení s charakteristikou motora, prevodovky a riadenia.

 

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Mercedes-Benz
Predchádzajúci článokGR Yaris za 108.000 eur. Toyota chce predať 300 kusov
Nasledujúci článokMini Cooper nebude iba elektromobil. Prichádzajú benzínové verzie