Domov News Alfa Romeo GTAmodificata – staré auto za cenu nového Ferrari

Alfa Romeo GTAmodificata – staré auto za cenu nového Ferrari

Foto: Totem Automobili

Na autosalóne v Ženeve môžete vidieť aj naozajstné chuťovky. Napríklad Alfu Romeo GTAmodificata. Upravená babička dosahuje výkon a cenu Ferrari.

Po päťročnej pauze spôsobenej celosvetovou pandémiou sa autosalón vrátil do švajčiarskej Ženevy. Síce v oveľa skromnejšom duchu ako tomu bolo v minulosti, ale predsa. Medzi tohtoročnými vystavovateľmi je len zlomok tradičných európskych automobiliek, ktoré dopĺňajú čoraz priebojnejšie automobilky z Číny. Okrem automobiliek tu majú svoje stánky aj rôzne tuningové firmy a spoločnosti zaoberajúce sa zákazkovou produkciou áut. V takom stánku je k videniu aj tento skvost – Alfa Romeo GTAmodificata.

Alfa Romeo GTAmodificata
Foto: Totem Automobili
Umelecké dielo

Naozaj nádherný restomod do Ženevy priniesla talianska firma Totem Automobili. Restomod GTAmodificata prináša legendárnu Alfu Romeo Giuliu GTAm do dnešného sveta. Originál vznikal koncom 60. a začiatkom 70. rokov minulého storočia a ide doslova o umelecké dielo na kolesách. Taliansky výrobca sa rozhodol obšťastniť len päť záujemcov s poriadne nabitými peňaženkami. Reinkarnovaná verzia dostala výrazne prepracovanú karosériu vyrobenú kompletne z uhlíkových vlákien. Pôvodné disky kolies nahradili kované, dvojdielne disky, založené na dobovom, retro dizajne. Síce tento kúsok pôsobí staro, využíva najmodernejšie technológie, využívané v automobilovom priemysle.

Alfa Romeo GTAmodificata
Foto: Totem Automobili
Prispôsobilo sa dobe

Taliani zlúčili kúsok histórie s najmodernejšou technológiou. Svetlomety tohto skvostu tak dostali svetlá s modernou LED technológiou, nové nápravy, alebo šesťpiestikové brzdy Brembo na prednej náprave, a štvorpiestikové na tej zadnej. Zoznamom moderných ekvivalentov by sme mohli pokračovať donekonečna. To najdôležitejšie sa však nachádza pod prednou kapotou. Ide o šesťvalcový motor s objemom 3,2 litra, ktorý je navyše dopovaný dvojicou turbodúchadiel. O tento motor sa postarala a ručne zhotovila talianska firma Italtecnica Engineering. Výsledkom je len 165 kilogramov vážiace monštrum. Jeho výkon je 809 koní a krútiaci moment 730 Nm. Tento brutálny výkon je prenášaný sekvenčnou prevodovkou výhradne na zadnú nápravu cez diferenciál s obmedzenou svornosťou. Agregát je možné točiť až do 8500 otáčok za minútu. V kombinácii s titánovou výfukovou sústavou je výsledkom dokonalá symfónia pre uši.

Alfa Romeo GTAmodificata
Foto: Totem Automobili

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.6 / 5. Počet hodnotení 7

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Totem Automobili
Predchádzajúci článokFantastický úspech Slovákov na svetovej súťaži
Nasledujúci článokVW sa musí poponáhľať, lacný elektromobil vyvíja aj MG