Domov News Porsche 718 Boxster a Cayman v Európe už iba ako EV

Porsche 718 Boxster a Cayman v Európe už iba ako EV

Zdroj: Porsche

Populárne modely nemeckej automobilky Porsche – 718 Boxster a Cayman so spaľovacími motormi v Európe končia. Nezadržateľne sa však blíži debut plne elektrických verzií. Porsche preto vyraďuje modely 718 Boxster a Cayman so spaľovacími motormi zo svojej ponuky.

Po ohlásení plánov stiahnuť svoje najpredávanejšie SUV v Európe – Macan, sa Porsche chystá urobiť to isté so svojimi modelmi 718 Boxster a Cayman. Porsche kvôli novým pravidlám kybernetickej bezpečnosti predčasne vyradilo z prevádzky Macan so spaľovacím motorom. Jeho dostupnosť končí už čoskoro, presnejšie v júli 2024. Rovnaký osud teraz čaká aj modely 718 Boxster a Cayman so spaľovacími motormi pod kapotou.

Foto: Porsche
Podobne ako v prípade Macanu

Porsche vo vyhlásení pre Auto Express v dôsledku zmien pravidiel uviedlo, že predaj spomínaných modelov so spaľovacím motorom je ukončený v rámci EÚ a niektorých štátoch, ktoré odteraz uplatňujú legislatívu EÚ. Automobilka však ubezpečila, že už objednané vozidlá by mali byť doručené zákazníkom a zaregistrované v stanovenom termíne. Porsche poznamenalo, že modely 718 Cayman GT4 RS a 718 Spyder RS ​​tieto zmeny nijak výrazne neovplyvnia, nakoľko sa táto regulácia nevzťahuje na malosériové modely.

Hoci sa nariadenie vzťahuje na všetky vozidlá (ICE a EV), Porsche sa pripravuje na uvedenie plne elektrického modelu 718. Neočakáva sa, že by mali vzniknúť nejaké problémy či rozpory s novými pravidlami v rámci EÚ. Rovnako ako v prípade Macanu, aktualizácia, respektíve facelift verzie s konvenčným spaľovacím motorom by boli príliš nákladné, keďže v plánoch automobilky dostal preferenciu elektrický model.

Porsche 718 Boxster
Foto: Porsche
8 z 10 pôjde na elektrinu

Elektrický model Porsche 718 sa míľovými krokmi približuje k svojmu debutu. Tento týždeň sa objavili prvé zábery pri testovaní nových modelov za polárnym kruhom. Očakáva sa, že nemecká automobilka predstaví elektrický model 718 ešte do konca tohto roka. Prvé modely by sa mali dostať k svojim majiteľom v roku 2025. Porsche už začalo pripravovať svoj výrobný závod v Zuffenhausene na prechod na výrobu nového elektromobilu.

Generálny riaditeľ Porsche Oliver Blume potvrdil plány začať s dodávkami modelu Macan EV koncom tohto roka. Ako ďalší má nasledovať elektrický model 718, po ktorom príde aj dlho očakávaný Cayenne EV. Porsche uviedlo, že napreduje v plánoch na ultra-luxusné elektrické SUV, ktoré má zaujať miesto v hierarchii nad modelom Cayenne. Oliver Blume zadefinoval plánovaný model ako „veľmi športovú interpretáciu SUV“. Napriek tomu, že niekoľko automobiliek koriguje svoje vyjadrenia smerom k elektromobilite, Porsche sa drží svojho cieľa, aby z 10 vyrobených áut bolo až 8 elektrických. Tento cieľ chcú dosiahnuť do roku 2030.

Porsche 718 Boxster
Foto: Porsche

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2.5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJelectrek.co
Predchádzajúci článokDacia Duster vs Suzuki S-Cross – najlacnejšie SUV s pohonom 4×4
Nasledujúci článokŽlté autá strácajú na hodnote najmenej, prepadákom je zlatá