Automobilové zrazy sa v priebehu rokov stali magnetom na nešťastné a hlúpe náhody. Majitelia športových áut si skočia na kávu a snažia sa predvádzať jeden pred druhým, kto má väčšieho.. kto má väčší motor. Ani to, že máte Lamborghini Huracan Vám slávu neprinesie.

Nikto nechce tvrdiť, že práve stretnutie na káve či zrazy musia byť organizátorom takýchto nešťastných udalostí. Bohužiaľ nám internet neustále tvrdí opak. Väčšina takýchto automobilových nadšencov, ktorý majú zjavne viac šťastia ako rozumu, sa strápnia a sú zavesený na internete do konca života.

Väčšinou vidíme majiteľov naozaj drahých a luxusných vozidiel, ktorí síce majú peniaze na taký pojazdný luxus, ale skúsenosti a zdravý rozum im zjavne tiež uniká z vačku. Po pozretí ďalšieho z množstva videí môžem s pokojom povedať, že nielen Mustangy a Dodge Viper sú postrachom okolo idúcich.

Na videu môžete vidieť dve Lamborghini Huracan Performante, ktoré si stlačením plynu dokazujú svoju Alfa funkciu. Auto vpravo, postavené vedľa zeleného Lamba dupne na pedál a po niekoľkých metroch skončí v šmyku. Presnejšie povedané v stene. Našťastie sa nikto nezranil. A toto je ďalší otáznik, ktorý visí nad týmito úbožiakmi. Ako to, že hlúpemu sa nikdy nič nestane?

Ulica, na ktorej sa incident odohral, bola na jednej strane lemovaná zaparkovanými automobilmi a na druhej posiata teenagermi s telefónmi v rukách, ktorí čakali na výkon Performante. Nie je nám jasné, či sa vodič Performante snažil spomaliť pred rohom ulice, alebo len stratil kontrolu a vrhol sa do tehlovej steny. Zjavne ale išiel dosť rýchlo, keďže jeho Lambo vyzeralo ako kus dobitého bakelitu.

HUGE Lamborghini Huracan Performante Crash Leaving Supercars Meet, London

Dobrou správou zostáva, že na blízku nebol nijaký chodec, ktorého by auto zasiahlo. Navyše strom, ktorý Performante odolal, vyzerá skoro nedotknutý. Snáď aj teraz  hlúpy anglický majiteľ bude vedieť, že drevo má väčšiu silu ako uhlíkové vlákna.

Samozrejme, keď má človek na takéto auto, má aj na to aby si kúpil ďalšie. Túto situáciu pri tom ani nepokryje poistka. Klasické „pes mi skočil do cesty, a ja som sa musel uhnúť“ nebude fungovať. Môj názor je, že tento „úžasný vodič“ si zaslúži mastnú pokutu aj obrovský účet za opravu. Ale nehádžme všetkých do jedného vreca.

Našťastie existuje omnoho viac schopných a rozumných majiteľov superšportov, ktorí rešpektujú pravidlá cestnej premávky a odviažu sa na svojich autách len vtedy, keď je to bezpečné. Ako napríklad na okruhu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMercedes-AMG GT R prichádza vo verzii Roadster
Nasledujúci článok7 áut, ktoré je prakticky nemožné zohnať