Domov Elektromobilita Ikonická Eleanor dostala elektromotor a pohon všetkých kolies

Ikonická Eleanor dostala elektromotor a pohon všetkých kolies

Elektrifikácia vozidiel napreduje razantným štýlom, no koho by napadlo prerobiť starú klasiku do elektrickej verzie? Briti sa toho neboja a „Eleanor“ prerobili a pridali náhon na všetky štyri kolesá.

Festival rýchlosti Goodwood sa nezadržateľne blíži a každoročne sa tu stretávajú zachovalé tradície s najmodernejšími technológiami. Minulý ročník sa preslávil žiaľ v tom zlom svetle (samozrejme nie celkovo). Ukázaný bol prerobený Ford Mustang s autonómnym riadením. Tento rok sa tu ukáže slávna Eleanor s čisto elektrickým pohonom. Dúfajme v lepšie hodnotenie, než tomu bolo jemu predchodcovi.

Mnohí určite britskú spoločnosť Charge Cars ihneď zavrhnú, nakoľko si dovolili „zneuctiť“ legendu filmového plátna. Firma totiž bude ponúkať Mustang zo 60-tych rokov s elektrickým pohonom. Špecifické požiadavky budú dodané prispôsobené klientovi, no bude v o čosi lepšom svetle prezentované, než jeho predchodca v minulom roku na Goodwoode.

Spoločnosť Charge Cars využíva originálnu licencovanú karosériu Ford Mustang. Tá je následne upravená do modernej podoby. Chýbať nemôžu LED svetlomety vpredu aj vzadu, nová maska, či nové kolesá. Tento Ford Mustang tak poukazuje na súžitie starých tvarov s najmodernejšou technológiou. Prekopaný je takisto aj interiér, ktorý má v sebe zabudovaný dotykový displej, či digitálny prístrojový štít.

Elektromotor do Mustangu dodáva spoločnosť Arrival. Tá svoje motory prispôsobuje na pohon všetkých štyroch kolies. Jednoduchým prepnutím na dotykovej ploche infotainmentu sa však Eleanor môže stať klasickou zadokolkou. Výkon elektromotora je 350 kW / 476 koní a krútiaci moment astronomických 1 200 Nm. Eleanor z pokoja na 100 km/h zrýchli v priebehu 4 sekúnd.

Celkovú hmotnosť spoločnosť Charge Cars neuvádza, batérie však niečo vážiť musia. Kapacita modulu je 64 kWh a vozidlo má na plné nabitie prejsť až 322 kilometrov. Vozidlo môžete dobíjať aj pomocou 50 kW nabíjačky.

Pokiaľ bude mať britská spoločnosť dostatočný počet záujemcov, tak v pláne majú vyrobiť 499 kusov. Samozrejme, nebude sa jednať o lacnú záležitosť. Cena štartuje na 300 000 librách, v prepočte okolo 335 000 eur.

Goodwood festival of speed začína už budúci štvrtok 4.7. a trvať bude do nedele 7.7. Môžeme sa teda tešiť na plejádu noviniek a konceptov a takisto aj na live prenos prostredníctvom YouTube.

Brand-new all-electric '67 by #ChargeCars — that's how electricity performs ⚡

Zdroj: Charge Cars

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJrobbreport.com
Predchádzajúci článokBMW Vision M Next – futuristický superšport budúcnosti
Nasledujúci článokKia predstavila XCeed, presne na mieru pre európsky trh!