Domov News Porsche Vision 357 Speedster – manželstvo purizmu a elektriny

Porsche Vision 357 Speedster – manželstvo purizmu a elektriny

Porsche ako darček k jubilejnému 30. ročníku slávneho Goodwood Festival of Speed ​​prinieslo koncept Vision 357 Speedster. Ten je sesterským modelom uzavretého Vision 357, s ktorým Porsche odštartovalo svoje vlastné oslavy 75. výročia.

Z hľadiska dizajnu je Porsche Vision 357 Speedster poctou modelu 356. Technologicky plne elektrický Speedster však vychádza z modelu 718 GT4 e-Performance. „Keďže sa model 356 zapísal do spoločnej pamäti značky ako kabriolet aj kupé, rovnaká logika platí aj pre koncepčné vozidlo,” hovorí Michael Mauer, viceprezident Style Porsche. „Porsche Vision 357 Speedster stelesňuje podstatu značky. Radosť z jazdy a jazdná dynamika v kombinácii s mimoriadne puristickou formou. Rovnako ako v prípade Mission X, ktorý sme predstavili len pred niekoľkými týždňami, aj tento model demonštruje, že aj so sviežimi dizajnovými génmi DNA Porsche žiari.“ Elektromotory a technológia batérií pochádzajú z Mission R a podvozok z 718 GT4 Clubsport. Po svetovej premiére na Goodwood Festival of Speed ​​bude dizajnová štúdia vystavená koncom septembra na Rennsport Reunion v USA.

Dizajn

Koncepčný automobil má skrátené čelné sklo, typické pre speedster. Na pravej strane sa tiahne kryt batožinového priestoru typu, ktorý bol kedysi bežný na otvorených športových autách. Opierka hlavy vodiča sa javí ako zavesená vo vzduchu vďaka technicky navrhnutému karbónovému prvku pre prevrátenie. Za ňou sú dvierka nabíjacieho portu a ukotvenie pre klasický vrchný diel speedsteru.

Dvojfarebný koncept s dvoma šedými odtieňmi Marble Grey a Grivelo Grey Metallic má prvky inšpirované historickými predchodcami motoristického športu, ako sú predné blatníky používané na ochranu pred odletujúcimi kameňmi. Aj predné kolesá sú lakované v šedej metalíze Grivelo. Dopĺňajú to kontrasty v Miami Blue, napríklad na rýchloupínacích mechanizmoch na prednej kapote.

Porsche Vision 357 Speedster

S jednorozčami opreteky

Pred zadnými kolesami sa nachádzajú komiksové jednorožce. Mýtické stvorenie nakreslili dizajnéri Porsche, ktorí tiež priložili ruku k výraznému logu „Speedster“. Vonkajšie spätné zrkadlá nahrádzajú kamery. Rovnako ako u klasických predkov nie sú umiestnené na dverách, ale viac vpredu na blatníkoch. Ďalšie detaily vonkajšieho dizajnu sú známe zo sesterského kupé: štvorbodový svetelný znak vpredu má okrúhly dizajn evokujúci Porsche 356. Zadné svetlá sú umiestnené za vzorovaným radom bodov vyfrézovaných v samotnej karosérii. Ďalším znakom prvého modelového radu Porsche je vertikálny vzor masky chladiča v zadnej časti. Tretie brzdové svetlo je integrované v dizajne mriežky. Široký rozchod kolies pôsobí býčím dojmom a zlepšuje jazdnú stabilitu. 20-palcové kolesá sú vyrobené z horčíka a sú vybavené krytmi kolies z uhlíkových vlákien a centrálnymi zámkami.

Porsche Vision 357 Speedster

Interiér

Interiér je zredukovaný na to podstatné a plne prispôsobený vodičovi. Nízko položené sedadlo z CFRP je integrované do monokoku. Vodič sedí na podložkách potiahnutých Racetexom a pevne ho drží šesťbodový bezpečnostný pás. Prístrojová doska je umiestnená nad stĺpikom riadenia ako priehľadná plocha. Celá palubná doska je v karbónovom prevedení. Ako alternatívu k bežnej priehradke na rukavice možno na upevnenie príslušenstva použiť popruhy vo farbe Miami Blue v pravej hornej časti. Jednoduché látkové popruhy nahrádzajú konvenčné kľučky dverí. Tento detail z pretekárskeho prostredia šetrí hmotnosť.

Porsche Vision 357 Speedster

Festival rýchlosti v Goodwoode

Britský Sunday Times raz opísal jazdu do vrchu na Festivale rýchlosti ako „kríženec Veľkej ceny Monaka a kráľovského Ascotu“. Trať lemovaná balíkmi sena s dĺžkou 1,86 km je výzvou pre vodiča aj auto. Okruh vedie cez pozemok Goodwood House, majetok Charlesa Henryho Gordona-Lennoxa, 11. vojvodu z Richmondu. Zanietený nadšenec motoristického športu založil Goodwood Festival of Speed ​​v roku 1993. Na podujatí historických a moderných pretekárskych áut v západnom Sussexe v južnom Anglicku sa každoročne zúčastňuje približne 180 000 fanúšikov motoristického športu.

Porsche Vision 357 Speedster

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNový VW Passat Variant odhaľuje interiér a dôležité technické detaily
Nasledujúci článokAIM EV Sport 01: priamo od tvorcu Nissanu GT-R